Oppbevarte amfetamin til 1,2 mill.

Får omgjort 6 måneder til betinget fengsel fordi saksbehandlinga brøt med den europeiske menneskerettighetskonvensjonen.

Nord-Troms tingrett

Mannen ble dømt i Nord-Troms tingrett.

Nord-Troms tingrett har dømt en mann fra Midtre Hålogaland til fengsel i to år etter at han oppbevarte 1271 gram med amfetamin til en gateverdi til i overkant av 1,2 millioner kroner.

En kamerat som var tilknyttet Hells Angels ba om at den nå dømte mannen kunne ta vare på stoffet, etter at politiet hadde hatt ransaking i klubblokalene.

Mannen sa i retten at han antok det var om lag 500 gram amfetamin han skulle oppbevare.

Mye mer enn han trodde

En del av stoffet ble oppbevart i bilen han hadde stående utenfor sin bopel, og noe ble plassert i kjelleren. I påska 2011 prøvde den dømte mannen å sjekke hvor mye stoff han egentlig oppbevarte.

Det viste seg etter hvert at det var snakk om metamfetamin, og at mengden var betydelig. Han visste også at mannen som eide stoffet solgte det videre, og han kom flere ganger innom og hentet deler av metamfetaminet.

Dømmes også for bruk

Tre ganger skal den dømte mannen ha bedt om at eieren fjernet stoffet, og han sa i retten at kameratskapet dem imellom slo sprekker etter påska 2011.

Nord-Troms tingrett mener likevel kommunikasjonen mellom dem to etter påska viser at vennskapet var intakt.

Mannen dømmes også for å ha brukt amfetamin fire ganger. Den ene gangen skal ha vært sammen med mannen som eide stoffet han oppbevarte.

Brøt den europeiske menneskerettighetskonvensjonen

Tingretten erkjenner at saksbehandlinga er et brudd på en av artiklene i den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. Den sier at den tiltalte har krav på å få avgjort saken innen rimelig tid.

Nord-Troms tingrett mener at fordi saken ble liggende død i ett år før den kom opp, kan det anses som et brudd på artikkelen.

Derfor ble seks måneder av dommen gjort betinget.