Ønsker ikke å møte TIL i seriespill

TUIL fosser frem mot opprykk til 1. divisjon, mens det lukter nedrykk fra eliteserien av storebror TIL. To Tromsø-lag i nest høyeste divisjon er ikke heldig, mener TUIL-trener Gaute Helstrup.

Mo og Gaute

TUIL-trener Gaute Helstrup omfavner Mohammed Ahamed Jama i kampen mot Rosenborg i cupen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Vi vil gjerne ha muligheten til å spille mot enda bedre lag. I tillegg vil det bety mye for folket i og rundt klubben, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Søndag rundspilte de Lyn på hjemmebane. 3-0-seieren er den femte trepoengeren på rad for «Dalingan».

TUIL ligger nå ett poeng bak serieleder i 2. divisjon, KFUM Oslo. Oslo-laget har en kamp mindre spilt.

Laster innhold, vennligst vent..

De to lagene møter hverandre den 11. oktober.

– Vi håper å gjøre den kampen så spennende som mulig, og da må vi konsentrere oss om kampene som kommer i forkant. Men det er klart: Vi ønsker jo å spille i 1. divisjon igjen, og jeg tror vi har en god mulighet til å vinne de resterende kampene. Klarer vi det, er mulighetene for opprykk gode, sier Helstrup.

Samtidig, på andre siden av brua, sliter storebror TIL.

Lørdag tapte «Gutan» 1–2 borte mot Stabæk, etter at bæringene scoret tre minutter på overtid. Dermed ligger TIL på direkte nedrykk når det er seks kamper igjen å spille i årets serie.

TUIL-treneren er tydelig på at det ikke er ønskelig å ha to lag fra Tromsø i 1. divisjon.

– For vår del er det ikke bra. Vi trenger noen å strekke oss etter. Også for Fotball-Tromsø er det uheldig. Vi vil gjerne at TIL skal være så høyt oppe i eliteserien som mulig, sier Helstrup.

Laster innhold, vennligst vent..