Hopp til innhold

Oksfjellet fortsetter å stabilisere seg

Den største fjellblokka i Oksfjellet i Kåfjord fortsetter å stabilisere seg, og har en bevegelse som tilsvarer mellom 0,5 og 1 centimeter i døgnet.

Evakuert gårdsbruk

Det har vært rolig i fjellet den siste tiden, men politiet opprettholder ferdselsforbudet.

Foto: Bernt Olsen / NRK

NVE opplyser på sine nettsider at bevegelsene i fjellmassene i Oksfjellet har hatt en gradvis avtagende tendens etter de mange rasene som gikk natt til fredag og fredag morgen.

– En døgnhastighet på mellom 0,5 og 1 centimeter i døgnet indikerer at fjellpartiet fortsetter å stabilisere seg. Det har vært rolig i fjellet uten observerte steinsprang, melder NVE.

Det er kalde temperaturer i området og det er varslet opp til minus 10 grader på toppen av Oksfjellet de nærmeste dagene.

Fjellskredovervåkningen i NVE har siden 6. september hatt kontinuerlige radarmålinger av fjellsiden over Holmen i Kåfjorddalen.

– Vi vil fortsette å følge opp målingene.

Opprettholder ferdselsforbudet

16. september bestemte politiet at det er forbudt å ferdes i et område rundt Oksfjellet, på grunn av stor fare for steinras i området.

Regionlensmann Øystein Nilsen forteller til NRK at ferdselsforbudet opprettholdes.

– Vi ser ingen grunn til å oppheve det foreløpig, fordi det fortsatt er bevegelse, sier Nilsen.

Geitbonde Siv Nina Myrvoll driver gård i det rasfarlige området, og måtte slakte 200 geiter da det ble bestemt at gårdsbruket måtte evakueres.

Ifølge politiet er verken veien eller den øvrige bebyggelsen i området innenfor fareområdet.

Siste fra Troms og Finnmark