Sto bak Frp-opprøret – trekker seg nå som leder i partiet

Odd Eilert Persen var en av fylkeslederne som ville ha Frp ut av regjeringen. Nå forlater han selv fylkeslaget på grunn av intern uro i partiet.

Odd Eilert Persen

Frp-politikeren Odd Eilert Persen gir seg som leder i Troms og Finnmark Frp.

Foto: André Bendixen / NRK

Lederen i Troms og Finnmark Frp, Odd Eilert Persen, var en av fylkeslederne i partiet som sto bak opprøret i partiet, som til slutt endte med at Frp gikk ut av regjeringen.

Nå velger Persen å gå, han og. Han fortsetter ikke som fylkesleder etter kommende årsmøte i partiet.

Årsaken er at et partimedlem har gjort livet hans surt. Persen mener at den aktuelle personen har stått bak allianser og skapt konflikter, blant annet ved å gå mot eget lokallag og fylkeslag.

– Det er en tid for alt. Jeg hadde egentlig tenkt å takke ja til gjenvalg. Det har vært knallartig, men en person har fotfulgt meg, sier Persen.

Odd Eilert Persen

Odd Eilert Persen er svært kritisk til måten et partimedlem har opptrådt. Derfor gir han seg som fylkesleder.

– Fått nok

Persen driver et entreprenørselskap, men i sommer ble han sykemeldt etter en prolapsoperasjon.

I sykemeldingsperioden har han blitt mistenkt av partikollegaen for å jobbe. Personen skal ha truet med å anmelde han til Nav og politiet.

– Det er greit at man er uenig politisk, men når man ikke greier å skille mellom privatliv og politikk, så har jeg egentlig fått nok. Da kan man finne på andre ting å gjøre, sier Persen.

Mye støtte

Persen har blitt kjent for å være kompromissløs i sine uttalelser, og han har vært tydelig på at IS-saken ikke var noe partiet kunne gå med på. Fylkeslederen i Troms og Finnmark mente det var en sak hvor partiet ikke kunne inngå kompromiss med resten av regjeringen.

– Jeg er kanskje den tøffeste med ordbruken, men jeg mener det er viktig å si ifra, sier Persen.

Han forteller at mange har tatt kontakt og vist støtte både etter at han gikk ut mot eget parti og etter at han har meldt sin avgang som fylkesleder.

– Jeg har fått utrolig stor støtte fra stortingsfolk og helt oppe i partiledelsen. De sier de vil ha med folk som meg.

Siv Jensen

Partileder i Frp, Siv Jensen, valgte å gå ut av regjeringen etter påtrykk fra blant annet fylkeslaget i Troms og Finnmark.

Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Skal overta makten i Alta

Selv om Odd Eilert Persen gir seg som leder for fylkeslaget, så gir han seg ikke helt med politikken. Persen sitter i kommunestyret i Alta, og vil nå jobbe for at lokallaget skal gjøre et brakvalg ved neste kommunevalg.

– Jeg har mange planer. I Alta sitter jeg som andrekandidat, og vi skal overta makten etter neste valg. Det er mitt mål. Så får vi fremover seg hva fylkespartiet eller andre ting i partiet tilbyr, sier Persen.

NRK har vært i kontakt med personen som Odd Eilert Persen sier er årsaken til at han går av som fylkesleder. Vedkommende ønsker ikke å kommentere utspillene til Persen.