Hopp til innhold

50 meter langt skred

Fire personer var involvert i et nytt snøskred i Troms. Tre av personene fløyt oppe på skredet, men ingen skal ha blitt skadet.

bom og skråning på veien mellom Oldervik og Tromsdalen

Veien inn til Oldervik ble nettopp stengt på grunn av skredfare. Nå gikk det et skred hvor fire personer var involvert.

Foto: Kaspar Fuglesang / NRK

Politiet mottok melding om at fire personer hadde utløst et snøskred mens de gikk på ski på Trautnes, som ligger i Oldervik i Troms.

Tre av personene fløyt oppe på skredet, men ingen ble skadet, opplyser politiet, som ikke har så mange andre detaljer fra hendelsen.

Skredet var ca 50 m brett og ca 80 meter langt.

– Ta advarslene seriøst

Rednigsarbeid ved skredet i Kroken

Redningsarbeid i Tromsø hvor en 38-årig mann omkom på søndag.

Foto: Simen Follesø Røiseland / NRK

Hendelsen føyer seg inn i en rekke med snøskred som har gått i Troms den siste tiden og det advarers mot stor skredfare i hele fylket.

I Tromsø omkom en 38-årig mann i et snøskred på søndag.

– Vi oppfordrer folk til å være forsiktige under forholdene som råder nå. Det er viktig å ta advarslene om skredfare seriøst, sa innsatsleder Espen Wang til NRK på søndag.

Varsom.no viser i dag at det fortsatt er stor fare for snøskred i hele Troms.

Tvangsevakuerte Oldervik

Oldervik ble nettopp tvangsevakuert nettopp på grunn av fare for snøskred og bygdas 35 personer fikk beskjed om å forlate stedet umiddelbart.

– Vi er vant med slike hendelser, men det er alltid spesielt å skulle rømme fra der man bor, sier han i det han pakker ned de siste tingene i bilen, fortalte Karl Alberth Hansen som bor i Oldervik og var på vei bort fra bygda i det tvangsevakueringen ble kjent.

Bygda var så isolert i to dager før innbyggerne kunne returnere til hjemmene sine.