Hopp til innhold

Nytt IKT-senter til Tromsø

Tromsø vant drakampen om nytt hovedkontor for nasjonalt IKT-senter.

Åskollenelev
Foto: Camilla Helena Wernersen / NRK

I dag kom kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell til Tromsø for å fortelle at byen er valgt som senter for et nytt nasjonalt IKT-senterfor skoleverket.

Solhjell sier Tromsø ble valgt fordi byen har allerede har flere sentrale kunnskapsmiljøer.

– Det er viktig at at vi viser at vi velger å legge ledelse og ansvar utenfor Oslo-gryta, og Tromsø har alt som skal til for å gjøre dette bra.

Kompromissløsning
Bård Vegar Solhjell

Kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

IKT er en forkortelse for informasjons og kommunikjasjonsteknologi. Kunnskapsmiljøene i Tromsø og Oslo har begge ønsket hovedkontoret for det nye IKT-senteret for utdanningsektoren.

Nå går Regjeringen for en kompromissløsning med halvparten av de ansatte i Tromsø. Resten, omlag 25 ansatte, skal arbeide ved et avdelingskontor i Oslo.

Bård Vegard Solhjell mener det er en god løsning.

– I Oslo har man alerede et miljø som er godt fungerende, nå øker vi antallet i Tromsø silk at ledelsen blir lagt hit og man får om lag 25 arbeidsplasser. Så skulle det bare mangle at et IKT-senter kan samarbeide på tvers og holde kontakten med ulike steder.

– Viktig for fremtiden

Kunnskapsministeren mener at data og IKT vil bli svært viktig for skoleelever og utdanning i fremtiden. Han sier det nye senteret vil få et stort ansvar.

– De skal levere IKT-kompetanse til skolene, de skal utvikle digitale læremidler og sørge for at nettløsninger og portaler fungerer, så det blir et stort ansvar.

Få nye arbeidsplasser

Selv om Solhjell snakker om 25 arbeidsplasser, vil ikke det nye IKT-senteret bety mange nye arbeidsplasser i Tromsø. Dette er fordi miljøer som allerede finnes skal intgereres i det nye senteret.

Det gjelder ikke minst utdanning.no, der Mona Mathisen er direktør.

– På sikt vil Tromsø få et stort og velutbygget IKT-miljø innen utdanningssektoren.

Hun er ikke skuffet over at hele senteret blir lagt til Tromsø.

– Dette er snakk om en sammenslåing av tre ulike fagmiljø, sånn at det er naturlig at det er et stort miljø i Oslo, det er faktisk en styrke for senteret.