Hopp til innhold

Her innvier Cazadores det nye studenthuset

Tromsøbandet Cazadores var blant de første som fikk stå på scenen i det nyåpnede studenthuset Driv i Tromsø.

cazadores på driv

Cazadores på scenen på nye Driv i Tromsø.

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

Tirsdag kveld fikk en fullpakket konsertsal med seg konserten, da nye Driv hadde sin offisielle åpning med inviterte gjester.

I tillegg til flere konserter, markerte både fakkeltog og flere taler åpningen.

Arbeidet med det nye studentsamfunnet i Tromsø har tatt to års intenst arbeid. Før jul i fjor ble dørene til gamle Driv stengt.

Studenthuset Driv

Fullt på galleriet da nye Driv ble innviet.

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

Blant dem som nå gleder seg over å endelig være på plass i bryggeriet Mack sine gamle lokaler sør i Tromsø sentrum, er Magnus Andersson, president i studentsamfunnet.

– Det betyr uendelig mye. Det å få et sånt hus man kan fylle med all mulig aktivitet, og få mennesker som har lyst til å gjøre det. Gi dem en plass og gi dem mulighet det er alfa og omega, sier han.

Det nye studenthuset får to konsertscener, tre øvingslokaler og en splitter ny kafé. Huset har en prislapp på 35 millioner kroner og årlige leieutgifter på to millioner.

Selv om huset formelt sett drives av studentsamskipnaden, er det studentene selvs om bestemmer over den daglige driften. Andersson har tro på at Driv fortsatt vil bli en viktig kulturaktør i Tromsø.

– Driv blir mer vesentlig enn det noensinne har vært. Vi kommer opp i en annen divisjon og få opp andre typer band enn vi før har fått til i Tromsø. For landsdelen også vil dette bli om ikke den største, så den beste kulturaktøren, sier Andersson.

Byråd Jonas Stein er ikke bekymret for at Driv vil utkonkurrere kulturhuset.

– Jeg tror vi vil se at de to scenen vil få en variasjon, der Driv blir mer underground og rock, og Kulturhuset får de større forestillingene. Dette er et flott tilskudd til kulturlivet i landsdelen, sier Stein.