Hopp til innhold

Ny serie fra Kill Buljo-gjengen

Denne gangen møter vi en litt uvanlig fisker fra Alta.

Kurt Josef Wagle
Foto: VGTV

Hovedpersonens navn er Kurt Josef Wagle, en traust, enkel og litt småpsykopatisk fisker fra Alta.

Han er egentlig fra Bergsfjord i Finnmark, men har forflyttet til Alta, der han tjener til livets grå opphold som fisker.

Figuren oppsto da gutta bak seiren, Stig Frode Henriksen og Tommy Wirkola, i et radioprogram skulle tulleintervjue en fisker, men ikke fant noen. Dermed ble figuren Wagle skapt.

Nytt konsept

Serien består av ti episoder på tre minutter og skal gå på VGTV hver mandag og fredag fra i morgen av. Verd å merke seg er det at åpningsepisoden er på det dobbelte, altså seks minutter.

- Vi ville gjøre dette fordi det ikke har vært noen ordentlige serier på web-TV tidligere. Vi vet at det er potensielt veldig mange seere der ute, sier Henriksen til VG.

Wirkola og Henriksen har skrevet serien sammen, men det er Wirkola som har hatt ansvaret for klipping og regi. Innspillingen foregikk i sommer på location i Alta.

På kanten

De to mener at de som likte Kill Buljo også vil le av Kurt Josef Wagle, selv om humoren i webTV-serien ikke er like grov, og ikke basert like mye på punchlines.

- Mens Kill Buljo var over kanten, er nok dette litt mer på kanten. Vi har fulgt mockumentary-genren så langt som mulig, forklarer Wirkola til VG.

Mockumentary

En mockumentary er en film eller en serie som utgir seg for å være en dokumentar, men som i realiteten er bare oppspinn. Fenomenet oppstod på 80-tallet som en reaksjon på kjedelige og belærende dokumentarer.

Eksempler på mockumentary-sjangeren er kult-filmen «This is Spinal Tap» og den mer kjente «Borat».

Klipp fra serien kan du se her .