–Måtte ha avlyst konsert

Folkerock-bandet Hekla Stålstrenga fikk ikke med seg et lite orgel da de skulle hjem fra Oslo i går. Grunnen var at det veide to kilo «for mye».

Norwegianfast

Ragnhild Furebotten finner lite trøst i ostepop etter at Hekla Stålstrenga ikke fikk med orgelet sitt.

Foto: Scanpix/Privat

iTromsø skriver i dag problemene bandet Hekla Stålstrenga fikk da de skulle reise med Norwegian fra Oslo til Tromsø i går.

– Hver gang vi reiser med Norwegian er det bingolotto på om vi får med instrumentene våre, så vi kommer ikke til å bruke dem lengre. Det er rett og slett pinlig at de ansatte der ikke kan reglene, raser gitaristen i Hekla Stålstrenga, Tore Bruvoll til NRK.

Fikk ikke lov

Etter flere lange diskusjoner om de kunne få med orgelet som veide to kilo for mye, kom Norwegian fram til at det var greit. Men kun hvis de betalte 1600 kroner ekstra.

– Vi tenkte først å betale den høye ekstrakostnaden fordi vi er helt avhengige av orgelet, men han bak disken kom fram til at maksvekten på instrument var førti kilo. Så, vi fikk ikke lov til slutt. Og det til tross for at vi har kjøpt inn det lille orgelet nettopp for å få det enkelt med oss, sier Bruvoll oppgitt.

– Vi har alltid fått med orgelet når vi reiser med SAS, legger han til.

Måtte ha avlyst

Ragnhild Furebotten og Tore Bruvoll m/ Hekla Stålstrenga på Bylarm 2010

Hekla Stålstrenga kunne ikke holdt noen konsert på grunn av Norwegian.

Foto: Nils Åge Nonstad, NRK

Bandet er bare glad for at de ikke hadde konsert på den dagen. Den måtte de ha avlyst.

– Det var jo en god del band som hadde konsert i går, og det kunne fort vært oss også. Vi har en enorm logistikk når vi skal reise rundt i Norge og særlig Nord-Norge der det er ekstra dyrt. Å måtte avlyst en konsert hadde ikke vært gøy, sier gitaristen i bandet.

Flere har opplevd det samme

Både på bandet og på Norwegians egen Facebookside, er det mange som har opplevde lignende hendelser med flyselskapet.

– Man skal få med seg all bagasje over 40 kilo, men da skal de egentlig betale litt ekstra. Regelverket er klart og vi opplever at det fungerer godt. De som var på jobb kunne det ikke godt nok dessverre. Det vil vi beklage sterkt og håper de vil reise med oss igjen, sier informasjonsjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen.

Sender orgelet i dag

Norwegian vil nå sende opp orgelet med ettermiddagsflyet, så bandet skal få orgelet sitt så fort som mulig.

– Det er bra de vil rydde opp nå, men det hadde ikke hjulpet oss noe om vi hadde konsert. Så vi vil nok fortsette å prøve å unngå å fly med dem, sier Bruvoll.

Hekla Ståltrenger

Etter Norwegians orgelnekt, vil ikke Hekla Stålstrenga reise med selskapet mer.

Foto: Privat