Hopp til innhold

Norwegian eneste flyselskap i regionen: – Vi har vært helt fortvilte

Streiken i Norwegian har rammet befolkninga i Nord-Norge hardt, spesielt i Midt-Troms hvor Norwegian har «monopol». Ordføreren i Målselv er svært glad for at streiken endelig er over.

Helene Rognli, ordfører Målselv

Ordfører Helene Rognli i Målselv puster lettet ut nå som streiken i Norwegian er over.

Foto: Nils Mehren

Det er kun Norwegian som trafikkerer Bardufoss flyplass, på grunn av en stor avtale med Forsvaret. Derfor har folk måttet reise til alle de andre nærliggende flyplassene, som Tromsø lufthavn eller Harstad/Narvik lufthavn.

– Vi har vært helt fortvilte. Dette har jo også rammet de som skulle komme nordover. I går ble et møte med statssekretæren i Landbruksdepartementet avlyst på grunn av streiken. Noe som rammet både Målselv og Bardu, sier ordfører i Målselv, Helene Rognli.

Klokken 18.30 tirsdag kveld varslet Bjørn Kjos at partene i pilotstreiken hadde blitt enig om en avtale, og at streiken var over.

Han forteller at det trolig vil være normal flytrafikk fra onsdag ettermiddag.

Ønsker et til flyselskap i regionen

Selv skulle Rognli reise utenlands denne uken. Alt av flyene fra flyplassene i nord var fulle og hun måtte derfor bestille billetter fra Kiruna.

Heldigvis slipper hun å kjøre så langt nå som Norwegian ikke lenger er i streik.

– Vi skulle ønske at det kanskje kom et flyselskap til i Midt-Troms, siden det per i dag kun er Norwegian. Om de ikke kjørte daglig så i alle fall noen avganger i uken, sier Rognli.

Tromsø lufthavn

Fra Tromsø lufthavn vil det gå to flyvninger fra Norwegian onsdag ettermiddag.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Må sjekke med Norwegian for informasjon

Lufthavnsjefen ved Tromsø lufthavn, Jonny Andersen er svært glad for at streiken er over, og at det endelig vil bli normal trafikk til og fra Nord-Norge.

– Vanligvis er det fem fly som har rute i morgen. De tre første er så langt fremdeles kansellert, mens ettermiddagsflyene som går til Oslo klokken 17.40 og 19.35 er satt opp til å gå, sier Andersen til NRK.

Han har en klar oppfordring til passasjerene.

– Først og fremst må de sjekke med Norwegian for å få vite om flyet deres går. Det er viktig at de selv holder seg oppdatert for å unngå kaos.

Færre passasjerer

Streiken som har vart siden 1. mars har rammet flere titusener av passasjerer. Likevel mener lufthavnsjefen ved Tromsø lufthavn at det har gått relativt smertefritt for seg.

– Det har faktisk vært rolig og stille. Det har som en klar konsekvens av streiken vært færre passasjerer og roligere i terminalen. Passasjerene har også vært utrolig flinke til å oppsøke informasjon, sier Andersen.

Sjekk dine avganger her: Norwegians kundeservice