Hopp til innhold

Ansatte ved Nortura mister jobben: – Det er trist

Matprodusenten kutter 26 årsverk ved anlegget i Målselv når deler av pølseproduksjonen flyttes til andre anlegg.

Nortura

Det blir store endringer ved Norturas anlegg i Målselv i Troms.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Det er trist, men samtidig er de fleste lettet over at vi får beholde noe av produksjonen, sier produksjonssjef Svein Inge Jakobsen til NRK.

Det har pågått en utredning den siste tiden av pølseproduksjonen for anlegget i Målselv i Troms, da Nortura trenger å øke konkurransekraften. Flere alternativer har vært vurdert, blant annet å flytte all pølseproduksjonen til andre fabrikker i landet.

Utredningen var ferdig i mai, og nå er det kommet innstilling fra konsernsjefen. Onsdag morgen var det allmøte med de ansatte.

– Vi har fått beskjed om å opprettholde produksjonen i Nord-Norge her i Målselv. Det er gode nyheter for vår landsdel, da vi risikerte at alt ble flyttet. Vi er glad for at vi får utnyttet råstoffet vi har i pølseproduksjonen, sier fabrikksjef Svein Inge Jakobsen.

– Alternativet var 90 årsverk

Tidligere har fabrikken i Målselv produsert pølser til hele landet, og når de nå kun skal konsentrere seg om Nord-Norge, må de kutte 26 årsverk.

– Det er det triste i dette, men alternativet var alt fra 80 til 90 årsverk. I så måte skjer det en halv skade, men det er det som blir konsekvensene av at vi nå kun skal produsere til vår landsdel.

Forklaringen bak beslutningen er ifølge Jakobsen blant annet logistikkostnader, markedsdistribusjon, transport og kapasitet.

– Vært god på omstilling tidligere

Fabrikksjefen forteller at det foreløpig er usikkert hvor mange ansatte de 26 årsverkene berører.

– Det starter et arbeid allerede på mandag hvor det vil bli informert om den omstillingsavtalen vi har for våre ansatte. Vi har vært god på omstilling i Nortura tidligere, i ni av ti tilfeller har vi klart å skaffe jobb til personer som har vært rammet av lignende tidligere.

Jakobsen forklarer at det viktigste er å få til en ryddig og god prosess i omstillingen.