Hopp til innhold

Northug senior: – Petter vil gi jernet når startskuddet går

Petter Northug dro nærmest rett inn i smørebua, og så ut i skiløypene da han onsdag ettermiddag ankom Kilbotn i Harstad for delta i NM på ski del to.

Notrhugx3

Petter og broren Thomas i smørebua i Kilbotn i lag med sin far John Northug.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Petter ville dra til Nord-Norge. Han har gode minner og skivenner her nord, og senker skuldrene.

Men når startskuddet går mot resten av landet torsdag, da skal jeg love deg at da gir han jernet. Det sier Petter Northugs forventningsfulle far, John Northug.

Se video:

En ordknapp Petter Northug har kommet til NM stadion i Harstad for å gå deler av programmet i NM del 2. Hvilke løp Northug skal går er fortsatt noe usikkert.

Ikke alle løp

NM i Harstad starter med lagsprint på torsdag. Fredag er det femkilometer for damene og tikilometer for herrene. Lørdag er det tre- og femmil på programmet.

– Det som er klart er at Petter ikke går 5 mila, med individuell start på lørdag. Det er usikkert om han går 10 kilometeren på fredag. Da er det bare sprinten torsdag med bror Thomas Petter Northug som også går under NM her i Harstad, sier Northug senior.

Sender fra NM

Hele skieliten kommer, og NRK Troms satser på å gi deg NM-stemningen hver dag.

– Dette blir en skikkelig skifest. Det kommer garantert mye folk, slik det var i Tromsø da de arrangerte NM del to for fire år siden. Skoler og barnehager har fått fri, de store stjernene kommer og det er meldt fint vær, sier Gunnar Grindstein, som skal lede sendingene.

Grindstein og co

Gunnar Grindstein (til venstre), Pia Tøhaug, Marita Andersen og Morten Kræmer skal servere deg NM stoff fra Harstad.

Foto: NRK