Her spiller norske Ingvild mot Iron Man

Skuespiller Ingvild Løvgren Deila har en replikk med Robert Downey jr. i Avengers: Age of Ultron.

Avengers: Age of Ultron

Skuespiller Ingrid Løvgren Deila fra Skien spiller i samme scene som Iron man i den nye Marvel-filmen.

Foto: Marvel

Skuespilleren fra Skien er å se i actionfilmen som i disse dager er å se på norske kinoer. Løvgren Deila har rollen som World Hub Tech og har en replikkutveksling med Iron Man som er filmens hovedrolle.

Filmen er spekket med stjerneskuespillere som nevnte Robert Downey jr, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Samuel L. Jackson og Stellan Skarsgård, for å nevne noen.

– Det er helt sprøtt. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle være med i en sånn storfilm. Jeg har ikke holdt på med skuespill så lenge, så det var flaks at de fant meg og at jeg var den typen de var ute etter. Det var helt uvirkelig egentlig, sier Løvgren Deila.

Fikk vite om rollen på vei til opptak

Hun har de siste årene bodd i Brighton i Sør-England. Hun er relativt fersk i yrket, men har allerede hatt flere hovedroller i lavbudsjettfilmer. Rollen i Avengers fikk hun for cirka ett år siden da filmselskapet Marvel lurte på om hun ville komme på en audition.

Ingvild Løvgren Deila

Skuespiller Ingvild Løvgren Deila spiller i action-filmen Avengers: Age of Ultron.

Foto: Steve Peet / Privat

– De var veldig hemmelighetsfulle, så jeg visste ikke hva dette var. Jeg sjekket ut casting-regissøren og fant ut at han hadde gjort casting for store filmer som Kick-Ass og Rockn Roll, så jeg tenkte at dette var noe ordentlig, sier hun.

En uke senere fikk hun rollen, men det var ikke før hun satt i bilen på vei til opptak at hun fikk vite hvilke film hun faktisk skulle gjøre opptreden.

– Hva gjør jeg her, følte jeg, men det var veldig gøy og jeg roet med ned og begynte å nyte hvordan det var å være på et ordentlig stort sett, sier hun om møte med filmsettet i Shepperton Studios utenfor London.

På sett med Iron Man

I Avengers hadde hun fått en rolle som innebar en replikkutveksling med Robert Downey jr som spiller Iron Man. Løvgren Deila kan bekrefte at det var Downey jr. i egen person som spilte sammen med henne på filmsettet.

Robert Downey jr.

Robert Downey jr spiller Iron Man og har en replikkutveksling med Ingvild Løvgren Deila.

Foto: Marvel

– Han hadde en stand-in på settet, så jeg sto og snakket litt med han. En stund lurte jeg på om det var Downey, eller ikke, fordi de er så like. Etter hvert kom Robert og han var veldig jordnær og pratsom, så det var veldig koselig.

Og replikken var:

"How do you find it?", med en tykk norsk aksent, sier Løvgren Deila.

Selv om det er den minste rollen hun til nå har hatt i en film, kan dette ha vært gjennombruddet. Hun ønsker nå å se hvor langt karrieren kan gå, og skal i tiden framover spille i flere lavbudsjettfilmer.