Hopp til innhold

Byttet ut nordlysfoto med isbading

Truls Tiller har vært ute mange turer de siste dagene for å prøve å knipse fenomenet i det fine vinterværet, nesten forgjeves.

tiller isbadere

I det kalde vinterværet fant Truls Tiller en gjeng fra løpeklubben Northern Runners, som sprang ut i havet for å bade.

Foto: Truls Tiller

– Været har vært aldeles nydelig, men nordlyset har uteblitt. Eller det har i hvert fall ikke vært mye å se de siste dagene.

Den ivrige nordlys-fotografen forklarer det med aktiviteten på solen.

– Lysforholdene er helt perfekt nå, men så lenge det ikke er noe aktivitet på solen, så blir det heller ikke noe nordlys. Det er kjedelig, men at det er liten aktivitet kan ikke jeg gjøre noe med, forteller Tiller.

– Kle seg godt og ta med gode venner

Det har vært kjølig vintervær i nord, med tosifret minusgrader enkelte steder. Og for å jakte på nordlyset må man ofte ha tålmodighet, fordi man vet aldri om eller når det dukker opp.

– Det kan kjapt bli litt venting ja, men det er også en del av spenningen.

Truls Tiller forteller at det den siste tiden har vært en kjølig affære å være nordlys-fotograf, men at det finnes råd.

– Det er bare å kle seg godt, og ta med seg gode venner. Det får tiden til å gå.

Se vakre bilder av vinterlyset her:

– Skuffelsen ble mindre

Siden nordlyset uteble med sitt selskap, tok Tiller med seg kameraet på jakt etter andre fine vintermotiver. Da kom han over en gjeng som isbadet i Bukta i Tromsø fredag.

– Jeg ble absolutt ikke fristet til å slenge meg med. Da koste jeg meg heller bak kamera i godt innpakket i kjeldress og lue. Jeg fikk i tillegg mange fine bilder, sier Tiller.

Han forteller at skuffelsen over mangel på nordlys ble mindre da han fant mange andre motiver, som isbadingen. Men så kom endelig det Tiller aller best liker å se på himmelen.

– Jeg har fått knipset noen bilder av nordlyset også, selv om det ikke har vært så ofte som tidligere på vinteren, sier han.

Tiller nordlys

Nordlysjegeren Truls Tiller fikk til tross for lite nordlys knipset noen fine bilder av fenomenet.

Foto: Truls Tiller

Tørt og kaldt vær i tiden fremover

Meteorologikonsulent Trond Robertsen hos Vervarslinga i Nord-Norge kan fortelle at det fine, men kalde vinteværet kommer til å fortsette en stund.

– Det er knakende fint vintervær nå. Denne værsituasjonen vil bestå til lang ut i neste uke. Vi har hatt et høytrykk som vi gjerne vil ha om sommeren, som gir oss tørt og kaldt vær.

På Vervarslinga kjenner de seg igjen med det Tiller forklarer om fine lysforhold, men lite nordlys.

– Vi har et fantastisk lys nå, men liten aktivitet på solen gjør at nordlyset nok blir sjeldnere å se. Det begynner å bli lyst, og på værvarslinga satser vi på å se sola i dag, sier Robertsen.

Se værbilder sendt inn av publikum: