Nordens største Harley-treff lover mer enn skinnkledde menn

Den rolige dunkingen fra sjarken blir overdøvet av den til forveksling like, men hissigere dunkingen av Harley Davidson motorer i Lofoten i helga.

Harleytreff Svolvær

ENDELIG TREFF: Nordic Harley Days arrangeres i Lofoten. Dette blir Nordens største Harleytreff sier streffsjef Knut-Bjarne Klaussen.

Foto: Knut-Bjarne Klaussen

Så mange som 2000 motorsyklister er ventet til treffet i Svolvær, som dermed vil gå inn i historiebøkene som Nordens største Harley-treff i 2016.

– Her er alt på stell, kan treffsjefen konstatere. Men så har Knut-Bjarne Klaussen og hans disipler planlagt Nordic Harley Days i tre år.

Knut Bjarne Claussen og Siv Claussen

Treffgeneral Knut-Bjarne og kona Siv Claussen fra Kirkenes er verter for om lag 2000 Harley-eiere fra hele verden denne uka i Svolvær. Mandag skal de sende om lag 200 av deltakerne på motorsykkeltur til Nordkapp

Foto: Jørn Losvar

Sommerferien for finnmarkingen Knut-Bjarne har gått med til å forberede treffet.

Det har blitt mye trådtrekking og sammenstabling for å få arrangementet slik de ønsker. Men så har programmet etter hvert fått kjøtt på beina.

Havørn og helikopter

Den som trodde at et Harley-treff bare handler om køntrimusikk, et par tre tankbillaster med øl og motorbrøl til trommehinnene blør, må tro om igjen.

Programmet som starter torsdag og strekker seg til søndag er krevende, til og med for godt voksne, skjeggete kvinner og menn. Sightseeingfaktoren er høy med turer til Vikingmuseet på Borg, havørnsafari til Trollfjorden og helikopterturer over Lofotfjellene.

I tillegg til åpnings- og avslutningsseremonier er det hundrevis av sykler som skal danne Norges lengste Harley-parade lørdags ettermiddag.

Harley Davidson treff Svolvær

Lørdag blir det Harley-parade i Svolvær. Sol og varme er bestilt!

Foto: Jørn Losvar

Fortsetter helt til Nordkapp

For ordens skyld er søndagen rensket for alt unntatt pakking og hjemreise. Men ikke alle returnerer hjem til egen garasje etter treffet.

– Vi har 200 påmeldte til en såkalt Post Ride til Nordkapp. Og for dem som enda ikke har fått nok putrer vi videre til Levi i nord Finland, sier Knut-Bjarne.

– Hvem drar på Harley-treff?

– Vanlige folk, gjerne voksne, og som ikke har småbarn i huset lenger, svarer Siv Klaussen, kona til Knut-Bjarne.

Hun er til daglig lærer og er ikke sikker på om myten om at det er skjegg, skinnklær og tatoverte overarmer som utgjør majoriteten.

– Men det er mange her som passer i den båsen også, humrer Knut-Bjarne.

Ikke sydentur i år

Slike treff er ofte en del av ferien til motorsyklister.

– Ja vi bruker to uker av ferien på dette sier Karianne Bosch Heggeli fra Alta. Sammen med mannen hennes Stig Bosch, har hun tilbakelagt 88 mil på Harleyen i øsende regn.

Karianne Heggeli Bosch Harley Davidson
Foto: Simen Kristoffersen

– Men når sola kommer frem glemmer man fort de søkkvåte, blytunge klærne fra turen ned.

Til sammen 20 land er representert på treffet.

– De som har kjørt lengst kommer helt fra Sicilia. Så vi kan trygt kalle dette for et internasjonalt treff, understreker Knut-Bjarne.

Valget av Lofoten som treffsted er naturlig siden området ligger nært for mange deltakere samtidig som landskapet og naturen er en drøm å ta del i fra et motorsykkelsete.