Kom ikke opp bakke - selv med kjetting på

Nok en Nobina-buss begynte å skli nedover en bakke i Tromsø, selv om den brukte kjettinger. – Jeg ser ofte busser som sklir ned bakken hvor vi bor, sier beboer som frykter at det skjer ulykker snart.

Selv ikke kjetting hjelper.

Selv ikke kjetting hjelper bussene i Tromsø.

I nærheten av bispegården, nær krysset av Håkon 7 gate og Konrad Holmboes vei, klarte ikke en Nobina-buss å komme seg opp bakken.

Det til tross for at den hadde kjettinger på.

Hendelsen føyer seg inn i rekken av alvorlige hendelser hvor Nobina-busser har kjørt av veien.

Transportarbeiderforeningen har også meldt busselskapet Nobina i Tromsø inn til Arbeidstilsynet i dag.

Familiestrøk

Flere familier bor i strøket hvor bussen måtte kjøre i grøfta.

– Jeg ser ofte busser som sklir ned bakken hvor vi bor og de havner ofte ute i krysset hvor det både er folk som skal over veien og biler kjører i stort fart, så klart det er skummelt, sier Bjarne Øwre som bor rett hvor bussen fikk problemer på glatta.

– Denne bussen hadde kjettinger på, men det hjalp vist ikke. Heldigvis kjørte han heller i grøfta enn å skli ut i veibanen.

Øwre går alltid sammen med barna sine når de skal over veien, for å sørge for at de er trygge.

– Holder ikke mål

En buss fra selskapet Nobina fikk problemer i Langnesbakken i Tromsø.

Buss på seiltur

– Jeg har kjørt busser i flere år, men disse bussene holder ikke mål på dette føre. Den hører hjemme i en bilpresse, sier bussjåfør Stig Johannessen.

Han har vært yrkessjåfør i tretti år og mener skiftet mellom elektrisk drift og dieseldrift skaper store problemer på glatt føre, fordi hybridbussene bytter drift uten at han kan gjøre noe med det.

– Passer bedre i Spania

Markedssjef i Nobina, Magnar Nilssen, skjønner frustrasjonen til sjåføren, og sier de gjerne kunne ha solgt noen av hybridbussene til Spania, hvor de kanskje passer bedre til forholdene.

– Men for å være litt mer alvorlig, så skal vi ha et møte med fylkeskommunen i morgen og Volvo som har levert bussene i neste uke. Så, får vi se hvilke løsninger som kommer fram da.

Er det trygt for passasjerene å ta buss i Tromsø?

Nå har bussene såpass lav fart at passasjerene trygge, hvis det skulle skje noe. Men det er klart at når busser begynner å sli ned en bakke, er ikke det bra for eventuelle biler eller andre som kan bli truffet. Denne bussen var utstyrt med både kjetting og nye dekk, så det er klart at situasjonen er utfordrende, innrømmer Nilsen.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Hege Iren Hanssen

Programleder Hege Iren Hanssen gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark

Programleder Hege Iren Hanssen gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark