Noen gode råd fra en ordfører til en annen

Jens Johan Hjort har avtalt med Jarle Aarbakke at de skal ha seg en prat om ordførervervet.

Hjort og Aarbakke

Jens Johan Hjort (H, til venstre) og Jarle Aarbakke (Ap) tok en liten prat da valgresultatene begynte å bli tydelige.

Foto: Jørn Resvoll / NRK

Valglogo

– Jeg klar til å dele mine erfaringer. Jarle skal overta en viktig jobb i Tromsø. Han skal ivareta byens og befolkningens interesser. Av de tingene jeg har vært gjennom, så er det en del erfaringer jeg godt kan dele med han, sier Jens Johan Hjort.

For fire år siden fikk han mye av æren for Høyres brakvalg i Tromsø.

I januar trakk den populære ordføreren seg som Høyres ordførerkandidat, etter et mislykket «kuppforsøk» på partiets årsmøte.

Mandag kunne han konstatere at Høyre, og deres samarbeidspartnere i byrådet, måtte gi fra seg makten til Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Miljøpartiet De Grønne.

Aarbakke sikler på ordførervervet

Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Jarle Aarbakke, tar gjerne en prat med den avtroppende ordføreren.

– Jeg vil gjerne høre på. Jens Johan har imponert meg flere ganger. For eksempel da Jonas Gahr Støre var i byen for å presentere Arbeiderpartiets regionpolitikk. Da var Jens Johan der for å vurdere politikken på vegne av Tromsø. Det er en god måte å være ordfører for en by på, sier Aarbakke.

Men om Aarbakke blir ordfører er ennå ikke avklart. Ap har lovet å samarbeide med SV, Rødt og Miljøpartiet De Grønne når de nå kommer til makten. Og Jens Ingvald Olsen i Rødt har ikke tenkt å gi fra seg ordførervervet uten videre.

– Nå skal det forhandles. I slike forhandlinger er det viktig å ivareta velgerens hensyn, og det er jo stemmene som sier noe om hvor vektskålen bikker. Men noe mer ønsker ikke jeg å si før vi har fått diskutert dette med de andre partiene, sier Jarle Aarbakke.