Hopp til innhold

Nilsen: – Personlig føles det som en sorg

TIL-trener Steinar Nilsen var, forståelig nok, langt nede etter laget hans for andre kamp på rad tapte i et målkalas.

Mikael Ingebrigtsen etter Vålerenga

Mikael Norø Ingebrigtsen fortviler etter tapet mot Vålerenga tirsdag ettermiddag.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

TIL var i ledelsen tre ganger tirsdag ettermiddag på Alfheim stadion, men det var Kjetil Rekdal og Vålerenga som til slutt kunne ta med seg alle de tre poengene tilbake til Oslo. Når hoveddommer Tore Hansen blåste i fløyta for siste gang i kampen, viste lystavlen på Alfheim utrolige 4–5 i favør Vålerenga.

Nederlaget kommer bare få dager etter TILs sure 3–4 nederlag i Mjøndalen. Også det en kamp Tromsø ledet lenge. Da var det naturlig at Steinar Nilsen tok dagens tap meget tungt.

– Det føles personlig som en sorg. Jeg har det forferdelig tungt akkurat nå. Det er ubeskrivelig at vi nok en gang skal tape etter å ha levert og truffet på kampplanen. Så er det tåpelige feil som gjør at vi taper kampen igjen, sier Steinar Nilsen.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen var oppgitt etter 4-5-tapet mot Vålerenga.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

TIL-treneren var fornøyd med angrepsspillet, men mener spillerne hans glemte oppgavene i forsvar.

– Vi blir opptatt av å score ett mål til og glemmer den defensive strukturen. Jeg synes det vi leverer offensivt er veldig bra, men defensivt blir det til tider pinlig.

– Ikke alvorlig, ennå

Etter åtte kamper ligger «Gutan» nest sist på tabellen, med fire poeng. Nilsen vil likevel ikke beskrive situasjonen som alvorlig ennå.

– Det er et nytt lag vi har brukt de siste to årene på å bygge opp. Det arbeidet holder vi fortsatt på med, både på mentalitet og i spill. Da vil det bølge litt. I dag leverer vi årsbeste offensivt, men vi må bli bedre i egen boks, sier Nilsen.

Magnus Andersen

Magnus Andersen syntes det var flaut å tape etter å ha scoret fire mål.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Tomålsscorer Magnus Andersen var også en slagen mann etter tapet. Han mener nederlaget svir ekstra mye siden Tromsø leverte årsbeste offensivt.

– Det svir. Vi scorer nok mål, men vi må tette igjen bak. Det holder ikke å score fire mål, når man slipper inn så mange mål.

– Nok en gang ble dødballmål imot avgjørende

Tre av de fem baklengsmålene for Tromsø kom etter dødball. Mot Mjøndalen lørdag kom alle fire på dødball (én riktignok på en billig straffe). Defensive dødballer er et punkt Steinar Nilsen helt klart mener må forbedres. Ikke overraskende sier den nye Tromsø-yndlingen Mikael Norø Ingebrigtsen seg helt enig i det.

– Vi slipper inn fem mål på hjemmebane, og der er ikke bra nok. Det er surt når det nok en gang er dødballmål imot som blir avgjørende, sier Norø Ingebrigtsen.