Nesten 30 grader i nord!

Temperaturene fortsetter å stige i de nordligste fylkene, og Banak i Finnmark leder dagen med 29,5 grader.

Varmt nok for et bad

De høye temperaturene frister innbyggerne i nord med en strandtur. Men vannet er fortsatt iskaldt sier badenymfene.

Foto: Rebekka Ellingsen / NRK

Det er sjeldent vi i nord har det beste været i Norge, men av og til unner værgudene oss bare godt. Troms hadde en måling på 30 grader i går og Finnmark kom hakk i hæl med 28,3 grader.

I Finnmark har innbyggerne badet, solt seg og spist is i to dager på rad. Selv om det ikke er varmerekord enda, er 28 grader mer enn bra nok for de fleste.

– Helt topp!

Merethe Wasmuth og datteren Jenny Aleksandra Wasmuth har inntatt strandplassen på Sørøya. De bor vanligvis på Jessheim i Akershus, men nå har de kommet hjem til nord for en etterlengtet ferie.

Merethe Wasmuth

Merethe Wasmuth kommer opprinnelig fra Sørvær men har flyttet til Jessheim i Akershus. Nå er hun hjemme på ferie med datteren.

Foto: Rebekka Ellingsen / NRK

– Det er helt utrolig, det er sjeldent vi får så fint vær når vi er hjemme. Jeg tror værgudene har glemt at jeg er hjemme for jeg pleier ikke å være så heldig med været. Nå er det helt topp!

Mor og datter var ute å badet allerede i går, og det skal de gjøre i dag også. Datteren Jenny er i ekstase over det varme været.

– Jeg synes det er veldig fint at det er så varmt for da kan vi bade her og gjøre alt mulig, sier den unge badenymfen.

Godt over 20 grader de fleste steder

– Nesten hver sommer får ett eller flere steder i indre deler av Finnmark over 30 grader en gang i løpet av sommeren, sier Rune Skoglund, vakthavende meteorolog.

Troms hadde den varmeste dagen i går, men det er fortsatt nærme 30 grader flere steder i fylket.

Bardufoss kan melde om 28,2 grader, og Skibotn har 28,3. Selv om det er varmt, er det ikke satt ny varmerekord i de to nordligste fylkene enda.

– Varmerekorden i Finnmark er helt tilbake til juni i 1920 og det var på Shicajavre med 34,3 grader, sier meteorologen til NRK.

Kom deg ut før regnet kommer

For det er kjent at det gode været sjeldent varer i nord.

– Uken som kommer kan bli litt mere varierende med litt regn, men også perioder med sol. Litt lavere temperaturer første del av uka i forhold til denne helga, sier Rune Skoglund ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

Badenymfene på Sørøya nyter sommerværet i aller høyeste grad, og de lar seg ikke stoppe av det iskalde vannet.

Iskrem

Kom deg ut og nyt en iskrem i sommervarmen!

Foto: Colourbox

– Det er helt herlig. For det første så er det bare vi som er her og det er en kjempe fin strand også. Det er veldig kaldt vann men det får vi bare tåle, sier Merethe Wasmuth.
Hun er ikke trist over at det gode været ikke varer evig.

– Erfaringsmessig så er vi veldig fornøyd med to dager med fint vær altså, smiler hun.