Natt full av feststøy og slåsskamper: – Tror folk har mye å «ta igjen»

Politiet har flere steder i landet hatt en svært travel natt. Både i Troms og Vest politidistrikt har de ikke hatt kapasitet til å sjekke ut alt. – Aktivitet på tvers av det myndighetene anbefaler.

Travel natt for politiet

Politiet tror kombinasjonen av en lang periode med restriksjoner og finvær er årsaken til en travel helg.

Foto: TORE ELLINGSETER / Skjermdump / NRK / Twitter

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

– Mye fyll, mye bråk og mye støy.

Slik oppsummerer operasjonsleder natt til søndag i Troms politidistrikt. Det har gått i ett, og da NRK kontakter operasjonssentralen søndag morgen er det fortsatt høy aktivitet.

I morgentimene kommer det fortsatt inn meldinger om slagsmål og fulle personer.

– Det er aktivitet på tvers av det myndighetene anbefaler, sier operasjonslederen.

Også i Vest politidistrikt har det vært travelt. Der fikk politiet inn rundt 400 telefoner mellom klokka 23 lørdag og 06 søndag. Av disse er 151 loggførte oppdrag.

– Det har vært oppdrag i alle kategorier, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Terje Magnussen.

40 av oppdragene er i kategorien politiet kaller forstyrrelse av nattero, høy musikk og ordensforstyrrelser. Hovedsakelig har bråket vært i Bergen.

– Vi har ikke hatt kapasitet til å respondere på alt av mindre alvorlighet.

Laster Twitter-innhold

Lei av restriksjoner

Operasjonslederen i Troms sier til NRK at det er lenge siden de har hatt en så travel natt.

– Jeg tror at folk tar igjen, hvis vi kan kalle det for det, etter flere måneder med restriksjoner på grunn av korona. I natt har vært en slik natt som vi ikke har opplevd siden før pandemien. Omtrent alle tettsteder har hatt en slåsskamp.

Til Nordlys sier Jørgen Ahlquist:

– Jeg vet ikke hva det er som har skjedd med folk. De tar antakelig igjen for tre måneder med distansering. Alle som har vært på vakt i natt er enige om at det har vært en ualminnelig travel natt.

Politiet har flere ganger oppfordret folk til følge smittevernrådene, og at det er viktig at vi ikke slipper opp nå.

– Du kan ikke slåss med én meters avstand, har politiet uttalt til Nordlys.

Helseminister Bent Høie advarte tidligere denne uken mot å la meteren krympe. Han oppfordret folk til å fortsette holde avstand for å begrense smittespredningen.

– Enkelte er blitt mindre oppmerksomme, sa Høie, som hadde med en tommestokk for å illustrere en meters avstand.

Helseminister Bent Høie har med tommestokk for å illustrere en meters avstand.

Bent Høie tok med seg en tommestokk på onsdagens pressekonferanse for å vise frem en meters avstand.

Foto: Terje Pedersen / Scanpix

– En veldig travel natt

Innlandet og Finnmark politidistrikt har også meldt om mye bråk.

– Mye feststøy over hele fylket natt til søndag. Mange fester fikk besøk av politiet og mange personer ble bortvist fra sentrum i flere byer, opplyser politiet i Finnmark.

Det samme kan politiet i Sør-Vest melde om.

– En veldig travel natt med ordensforstyrrelser, slåssing, forstyrrelse av natteroen, høy musikk og bortvisninger. Jevnt fordelt i distriktet.

I Stavanger sentrum var det en voldshendelse natt til søndag. To menn på 19 og 20 år ble pågrepet tidlig søndag moren, og er siktet. De slo ned en mann i 20-årene, og fortsatte å sparke han mens han lå i bakken.

– Vi har sikret oss opptak fra overvåkingskamera av voldshendelsen. De to som er pågrepet skal avhøres i løpet av dagen, sier jourhavende Per Terje Brundtland.

Tilstanden til fornærmede er ukjent.

Rykket ut med helikopter til voldshendelse

Rundt 20 meldinger om feststøy hadde politiet i Troms rett og slett ikke kapasitet til å prioritere. De har heller ikke fått sjekket ut flere meldinger om vinglete kjøring.

Også natt til lørdag var travel.

– Det ryr inn med meldinger om støy og festbråk fra hele Tromsø by. Vi har ikke mulighet til å nå overalt, meldte politiet da.

I Troms har det i tillegg vært noen alvorlige hendelser, blant annet på Senja. Der måtte politiet rykke ut med helikopter etter at vitner observerte en mann som slo en kvinne utenfor en campingvogn.

– Patruljen til Finnsnes var ugunstig plassert, og det ble i tillegg sendt ut mannskap fra Tromsø. Kvinnen har tydelig vært utsatt for vold.

Ifølge Nordlys skal vitner ha prøvd å avverge situasjonen uten å lykkes. Det skal også ha vært mindreårige barn på stedet.

Det var også en trafikkulykke mellom en russebil og en personbil i Tromsø. To personer måtte hentes av ambulanse. I en annen hendelse falt en kvinne ut av en bil i fart i Tromsø.

Laster Twitter-innhold

Status Norge

Sist oppdatert: 03.07.2020
8895
Smittet
14
Innlagt
252
Døde