Naboene om drapet: – Vanskelig å tro at en person har blitt drept her

Naboer betegner nabolaget der en kvinne ble funnet drept torsdag som svært rolig og trygt. Den nærmeste naboen merket ikke noe spesielt i går kveld. – Jeg hørte ingen lyder fra huset før politiet kom. At er person ble drept her er sjokkerende og tragisk.

Brage Haugli

Et helt nabolag er preget etter drapet på Sør-Tromsøya i Tromsø i går. Det sier Brage Haugli (18), en av de nærmeste naboene. Han er alene hjemme for tida, og sier han gleder seg veldig til familien kommer hjem.

Foto: Harald Ingebrigtsen/NRK

Dagen etter at en kvinne i 30-årene ble funnet død på Sør-Tromsøya i Tromsø, er det aktuelle nabolaget folketomt og stille, og regnet øser ned. Med unntak av at politiets sperrebånd fortsatt står rundt deler av huset der kvinnen ble funnet, er det lite som tyder på at det skjedde en svært alvorlig hendelse her i går.

18 år gamle Brage Haugli bor rett over veien for huset. De først bildene som kom ut i media om drapssaken, viste huset hans.

– Jeg så bildet av det overalt, og tenkte med en gang på om noen jeg kjente var involvert. Jeg ble veldig nervøs, og kontaktet kjente i nabolaget. Heldigvis sto alt bra til med dem, sier han til NRK.

Fredrik Ingemann er nærmeste nabo til huset. Unggutten var hjemme i går, men merket ikke noe spesielt den kvelden.

– Jeg hørte ingen lyder fra huset før politiet kom, så det er vanskelig å tro at en person ble drept her. At det skjedde rett ved der jeg bor er veldig spesielt, sjokkerende og tragisk, sier han.

Ingemann er klart preget av hendelsen.

– Jeg har ikke sovet noe særlig i natt, sier han og kaster et blikk bort på nabohuset.

Politiet ble varslet om saken i 18.30-tida i går, og rykket raskt ut til den aktuelle adressa. Én mann ble pågrepet på stedet og er siktet for forsettlig drap. Politiet er i gang med full drapsetterforskning.

Kvinne funnet død i Røstbakken i Tromsø

I denne leiligheten ble kvinnen funnet død. Andre naboer NRK har snakket med, som ønsker å være anonyme, sier at det for det meste har bodd studenter i huset. Én av dem trodde fortsatt at huset var ubebodd.

Foto: Harald Albrigtsen/NRK

– Trygt og godt nabolag

Politiet satte også opp sperrebånd rundt huset, og ifølge Ingemann ble det raskt folksomt på gårdsplassen.

– Det kom mange skuelystne, og en god del tok bilder av åstedet. Noen tok seg også inn i hagen min, og innenfor politiets sperrebånd. Jeg skjønner at folk er nysgjerrige, men det ble litt for mye.

Ingemann forteller at politiet holdt på i nabohuset til langt på natt.

– Jeg holdt meg inne det meste av kvelden – jeg følte det var best. Da ambulansepersonellet kom med en båre trakk jeg for gardinene. Det var et syn jeg ikke ville få med meg.

Døra til huset en kvinne der en kvinne ble funnet drept

Dagen etter drapet står det fortsatt sperrebånd rundt deler av huset der kvinnen ble funnet drept. Døra er sperret av.

Foto: Harald Albrigtsen/NRK

Kjenner ikke siktede

Både Haugli og Ingemann betegner nabolaget som svært trygt og rolig.

– Jeg har bodd her hele livet, og det er rett og slett et veldig bra nabolag å bo i, sier Haugli.

– Hva tenker du da om at det har skjedd et drap her?

– Man tror ikke at noe slikt kan skje der man bor. Det er utrolig trasig at noen faktisk har mistet livet i nabolaget. Det preger alle i området, og vil nok gjøre det en god stund framover.

Hverken Haugli eller Ingemann kjenner den siktede mannen.

– Jeg var usikker på om han egentlig bodd her i det hele tatt, men jeg så at noen flyttet inn for noen dager siden. Ellers har det stått tomt resten av sommeren, sier Ingemann.

Drap i Tromsø

Krimteknikere ankom raskt åstedet i går kveld. Et større område, inkludert to boliger, ble sperret av med polititape.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK