Moddi spilte minnekonsert etter fallulykke

Visesanger Moddi spilte på minnekonserten for den belgiske artisten Sam Conengrachts som døde i en fallulykke på Senja. Han skulle spille på festivalen Artijuli.

Pål Moddi Knutsen

I stedet for å arrangere festivalen Artijuli som vanlig, ble det holdt minnekonsert for den avdøde Sam Conengrachts fra Belgia. 31-åringen skulle spille på festivalen, men omkom i en fallulykke i Senja tidligere i juli.

Foto: Håvard Holme

– Vi skal minne Sam som tragisk omkom. Jeg kjente han ikke personlig, men ulykken har gått inn på hele miljøet her. Det er veldig riktig å gjøre det vi gjør, forteller artist Pål «Moddi» Knutsen, som holdt et melodisk fyrverkeri av en konsert der publikum reagerte med både latter og tårer.

Da den 31 år gamle belgieren døde etter en fallulykke tidligere i juli. Han skulle opptre på festivalen Artijuli, som holdes på vertshuset Kråkeslottet på Bøvær på Senja.

Utsatte festival

Miljøet på Bøvær ble svært preget av dødsfallet, og ville derfor arrangere en konsert til minne om den avdøde, som etterlater seg kone og barn.

– Vi inspireres til å holde sammen og vise hvor herlig livet kan være. Det er den beste måten vi kan vise vår respekt for den glade fyren han tross alt var, forteller Moddi. Festivalen ble først avlyst etter ulykken den 11. juli, men holdt i stedet minnekonserter fredag 25. juli og lørdag 26. juli.

Kråkeslottet
Foto: Håvard Holme

– Jeg tror det mest riktige er å peise på videre, og ikke glemme at kunst og kultur var det han levde for, sier Moddi.

Ble frarådet å gå i fjellet

Den belgiske artisten som omkom skulle opptre på festivalen Artijuli.


Festivalsjef Georg Blichfeldt fortalte etter dødsfallet at artisten ønsket å gå seg en tur midt på dagen, og fikk beskrevet hvor det var trygt å fare.

– Han ville gå i fjellet, men ble frarådet det da det kan være litt vanskelig å finne den rette veien. Dersom man finner stien er det ikke noe problem, sier Blichfeldt.

Mannen fikk beskjed om å gå etter stranden og ut mot et nes som ligger litt utenfor. Blichfeldt forklarer at så lenge en holder seg langs sjøen er det ikke farlig, og at det er en løype som enhver kan bruke.

– Men han har da altså tatt seg opp i fjellet og falt ned. Det punktet han har falt ned fra er det umulig å klatre opp til, så det som må ha skjedd er at han har gått opp et sted ved siden av og kanskje gått seg fast. Så kan han ha gått sidelengs opp til punktet hvor han falt, forklarer festivalsjefen.

– Spiller på refleks

Inntektene fra arrangementet skal gå til familien til belgieren.

– Han var en utrolig fin fyr, og kom rett inn i miljøet her. Det er viktig for oss å få vist dette og å få gjort noe for ham i minnekonserten, sier Blichfeldt.

Moddi, som selv har tilbrakt mange stunder på kulturhuset Kråkeslottet, forteller at det var en spesiell konsert.

Stedet har vært en viktig kulturkrybbe for han.

– Siden jeg har stor tilknytning til stedet år etter år, er ikke dette en plikt. Men en ren refleks å stille opp, forteller Knutsen.

Publikum på Artijuli
Foto: Håvard Holme