Hopp til innhold

Mobilspillet som har tatt de voksne med storm

Mobilspillet Pokémon Go har blitt mest populært blant voksne, men det er vanligvis barn og unge som fenges mest av slike spill.

Mobilspillet PokemonGo har vært i Norge bare ei drøy uke. Ved hjelp av kart og GPS på mobilen, har spillet tatt helt av. Og det er slettes ikke bare de yngste som jakter på Pokemons.

SE VIDEOREPORTASJE: Pokémon Go er mobilspillet som har tatt de voksne mer storm. I Tromsø foregår mye av spillinga i Domkirkeparken.

Pokémon Go har tatt helt av i Norge og i verden de siste par ukene.

Mobilspillet går ut på at man skal fange animerte Pokémon-figurer i det virkelige liv ved hjelp av kart på mobilen.

Pokémon Go har blitt mest populært blant voksne. Det på tross av at det vanligvis er barn og unge som fenges mest av slike spill, opplyser Henriette Myrlund, spillutvikler og leder av det nordnorske nettverket for spillelister, «Framverk».

– Det fleste jeg ser som spiller er voksne, men også enkelte barnefamilier spiller sammen. At de voksne tar med ungene sine ut på dette synes jeg er veldig fint å se, sier hun til NRK.

Tror nostalgi er mye av grunnen

Myrlund mener grunnen til den store interessen fra de voksne er at Pokémon Go oppleves som nostalgisk.

– Mange av dem som spiller har vokst opp med Pokémon, og jeg tror folk har lyst til å være med på bølgen som foregår nå. Spillet tar i bruk ny teknologi. Den har vært brukt før, men ikke i like stor skala som nå, sier hun.

Også Alexander Mendis og kompisen Erlend Magnussen tror mange voksne spiller fordi de var unge da Pokémon var populært på TV.

– I tillegg har vi unge voksne vært med på hele datarevolusjonen, sier Mendis.

Han og kameraten sitter på domkirketrappa i Tromsø – og er to av mange som spiller Pokémon Go i parken.

– Før spilte man kanskje sjakk eller yatzy, men i dag bruker man heller en app og gjør egentlig akkurat det samme, sier Mendis.

Onsdag kveld arrangeres det et stort treff i domkirkeparken i Tromsø for Pokémon Go-spillere.

Også ulemper ved spillet

Spillet involverer mye gåing og gjør at folk beveger mye på seg. Nylig gikk Vestre Viken helseforetak ut med at de ikke ønsker Pokémon Go-spilling på sine områder. Sykehuset frykter at farlige situasjoner kan oppstå hvis spillere kommer i veien for ambulanser og helikoptrenes landingsplasser.

Også Mendis og Magnussen er klare på at det finnes ulemper ved spillet.

– Men det er ulemper med alt. Det har vært en del saker i media om folk som ikke klarer å gjøre to ting samtidig, og som har blitt påkjørt mens de har spilt. En gang så jeg for eksempel en som tråkket i grøfta utenfor kaia mens han spilte. Det var litt festlig, innrømmer Mendis og humrer.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark