Hopp til innhold

Mistet fingre – tilbudt 2000 kroner

Vaidas Sakalauskas fikk kappet av to fingre under jobb på Tufjordbruket i Vest-Finnmark, men siden han er innleid av en litauisk underleverandør må han klare seg på sykepenger fra Litauen.

Video Mistet fingre – tilbudt 2000 kroner

VIDEO: - Jeg håper på å kunne jobbe snart, sier Vaidas Sakalauskas. Inntil videre bor han hos mora.

– De gav meg 1000 kroner til å betale turen til og fra sykehuset i Hammerfest. Og selskapet hjalp meg når jeg kom tilbake til Tufjord. Selskapet sa at jeg ville få sykepenger for to måneder. Jeg får 1200 litauiske litas i måneden. Til sammen tror jeg det blir rundt 2000 norske kroner, sier han til NRK.

To fingre fikk den litauiske fiskeriarbeideren kuttet av under et arbeidsuhell på Fjordlaks sitt anlegg i Tufjord i februar.

Men siden Vaidas ikke er ansatt i Fjordlaks, men i det litauiske selskapet Ålesunds-firmaet har leid inn, får han bare litauiske sykepenger.

Dette bekrefter det litauiske selskapet Altonas for i en e-post til NRK.

Går fortsatt til behandling

Fjordlaks har ikke ønsket å la seg intervjue om saken, men sier at det litauiske selskapet Altonas har ansvaret for å følge opp mannen.

Inntil videre bor Vaidas hos mora i Fosnavåg på Sunnmøre.

– Jeg går fortsatt til legebehandling etter arbeidsulykka, men håper snart å kunne jobbe igjen.

Forbundssekretær i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Hans Johan Dahl, reagerer kraftig på måten litaueren blir behandlet på.

– Jeg vil kalle dette umoralsk, sier han til NRK.

Siste fra Troms og Finnmark