Mister også Bulgaria-kampen

Høgli: - Pyton!

Tom Høgli

Tom Høgli mister også neste landskamp.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Tom Høgli så Norge slå Malta 3-0 fra TV-stolen hjemme i Tromsø fredag kveld. Han hadde lenge håpet å kunne bidra i mandagens kamp mot Bulgaria på Ullevaal, men leggskaden sitter fortsatt i.

– I samråd med klubb og landslag har vi besluttet at jeg står over også på mandag, sier Tom Høgli til NRK.

– Hvordan er det?

– Pyton, kommer det kontant fra 30-åringen.

– Noe av det artigste jeg gjør er å spille for Norge, så det føles ekstremt tungt å miste nok en viktig landskamp, sier FC København-spilleren.

Blødning i leggen

Mot England og Italia i september var det en lårskade som satte Høgli utenfor. Nå er det den høyre leggen som skaper problemer.

- Det dreier seg om en blødning i leggen. Jeg reiser fra Tromsø til København søndag kveld. Og regner med at det tas nye bilder av leggen på mandag. Så får vi se hvor lang tid dette tar, sier Høgli til NRK.

Han har de siste dagene trent alternativt med gamleklubben TIL i et forsøk på å bli kvitt skaden.

Lettelse

Høgli synes det norske laget leverte en god kamp mot Malta fredag kveld.

– Ja, det var en oppløftende forestilling, vil jeg si. Jeg følte en voldsom lettelse når jeg skjønte at dette kom til å gå veien. Dette var en seier vi virkelig trengte. Vi vinner fortjent, får scoret en del mål og kan bygge på det videre framover, sier Høgli.

Men mot Bulgaria blir det igjen uten FC København-backen. Det betyr trolig at Moldes Martin Linnes fortsetter på venstrebacken.