Hopp til innhold

Minnestund på Senja samlet lokalbefolkningen

Skjærtorsdag samlet folk seg til minnestund i Berg kirke i Skaland på Senja. Fortsatt er det for utrygt å lete etter de tre savnede mennene som trolig er tatt av skred i Tromdalen.

Minnestund Berg

Mange var samlet til minnestunden på Skaland.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Minnestund Berg- Skaland

Guttorm Nergård (t.v.), ordfører i Berg kommune, forlater kirken på Skaland etter en lukket minnestund torsdag formiddag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Minnestunden var lukket, og lokalbefolkningen hadde følge av ordfører Guttorm Nergård i Berg kommune da de samlet seg for å minnes de savnede Børge Gundersen (36) og brødrene Anders (31) og Robert Werner Mortensen (39). Alle tre er fra kommunen.

Berg kirke er fremdeles åpen for dem som ønsker å samles der, sier NRKs reporter på Senja.

Tirsdag la de tre ut på snøscooter fra ei hytte ved 11-12-tiden. Politiet tror skredet gikk noen timer før de fikk melding ved 16.30-tiden.

De tror de tre mennene ble tatt av to skred som gikk med noe mellomrom i området. En hjelm og en scooter er funnet, men ingen av de antatt omkomne.


Etter minnestunden samlet ordføreren de pårørende på kommunehuset. Her ble de orientert om hvorfor leteaksjonen ennå ikke kan gjenopptas.

Politiet mener fremdeles det er for utrygt å sende redningsmannskaper inn til skredområdet i Tromdalen på Senja.

– På grunn av skredfaren og værforholdene blir det ingen søk i dag. Vi tar en ny vurdering fredag, sier operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til NRK.

Skredeksperter sier det må slutte å blåse og snø og være god sikt før letearbeidet kan fortsette.

– Søket blir ikke gjenopptatt, og lensmann i Lenvik tar nå over ansvaret for operasjonen videre, sier politimester Ole B. Sæverud til NRK.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Gunnar Grindstein

Se Nordnytt med Gunnar Grindstein

Se Nordnytt med Gunnar Grindstein