Mildere vær i hele Nord-Norge i helga

Regn i Nordland, vind i Troms og sludd i Finnmark. Her ser du hvordan helgeværet i de tre nordligste fylkene blir.

Sola tilbake i nord

I Nord-Norge venter vi lenge på sola. Nå er den endelig her, i hvert fall i dag og i morgen.

Foto: Andrea Lindquist / NRK

Finnmark:

– Det ser ut til å være et høyt og tynt skydekke, men det er muligheter for å se sola hvor som helst i fylket. Det er godværskyer som man kaller det, sier statsmeteorolog Ola Mellem om dagens vær.

– Karasjok nede på nesten 30 minusgrader, mens kyststasjoner som Mehamn har litt over nullpunktet.

Men det gode været varer ikke lenge i nord.

– I morgen ser det fortsatt bra ut. Det blir litt vind fra sørvestlig retning da også, men i morgen kveld kan vinden øke på til liten kuling på kysten av Vest-Finnmark, sier Mellem.

– Når det gjelder søndagen blir det ikke så bra. Da kommer lavtrykkene som har gått oppover mot Svalbard, og det blir dessverre en vindøkning til mulig sterk kuling på utsatte steder. Det blir nedbør som begynner som snø, men som går over til sludd og regn.

Troms:

– De får sørlig bris og liten kuling på kysten i morgen. Det blir oppholdsvær det meste av dagen, men på kvelden kan det komme litt snø, sier statsmeteorolog Ola Mellem.

– Så blir søndagen i Troms som i Finnmark: mye vind fra sør og sørvest. Vi skal se mer på vindstyrken utover dagen i dag. Det blir snø som går over til regn i ytre strøk.

Nordland:

– Nordland har det bra i dag, men i kveld kan det skye litt til fra sør og vest, sier statsmeteorolog Ola Mellem.

– I morgen kan det komme litt regn. Først kommer det til Lofoten, men etter hvert også i hele fylket. På søndag blir det regn og en del vind, i hvert fall nord i fylket. Det starter nok med snø i indre strøk, men går over til regn utover dagen.

Det er med andre ord ingen klar værvinner for helgen, men statsmeteorolog Ola Mellem sier han holder en knapp på de to nordligste fylkene.

– Det tar jo lengst tid før uværet kommer til Troms og Finnmark.

Her ser du noen av bildene som er delt under #nrkfinnmark

Laster innhold, vennligst vent..