Den dreptes samboer måtte spille gjerningsmannen med denne våpenkopien

Med en kopi av drapsvåpenet, ble samboeren til den drepte Helge Mannsverk (52) bedt om å spille drapsmannen under befaringen onsdag.

Steffen Andreassen Alta Lensmannskontor

Steffen Andreassen fra Alta lensmannskontor holder en replika av rifla som ble brukt.

Foto: Robin Mortensen

Onsdag var det befaring på åstedet i Gargoluoppal for i Indre Finnmark tingrett, i rettssaken der en 49 år gammel mann står tiltalt for overlagt drap på Helge Mannsverk og drapsforsøk på Mannsverks samboer.

Både retten, politi og media var til stede på hytta der er det var meningen å få en gjennomgang av de tekniske bevis holdt opp mot vitnebevis.

Det var fd.no som først omtalte saken, der samboeren til den drepte Helge Mannsverk måtte spille gjerningsmannen under befaringen på åstedet.

– Er jeg nødt til å spille gjerningsmannen?

Politiet hadde fått laget en replika av drapsvåpenet som ble brukt.

Det var under forklaringen til Mannsverks samboer, at hun ble bedt om å holde replikaen og spille gjerningsmannen. Hun gjorde det en kort stund, men utbrøt etter hvert.

– Er jeg nødt til å spille gjerningsmannen? sa samboeren gråtende, og ga fra seg det falske våpenet etter kort tid, skriver avisen.

Kripos legger seg flat

Det var Kripos som ledet befaringen i hytta.

Arnfinn Sandstad fra Kripos mener det aldri burde ha skjedd.

– Jeg var blitt bedt om å lede befaringen i hytta, og jeg er den første til å innrømme at det burde ikke ha skjedd, sier Sandstad til avisen.

– Vi fikk orden på det da hun påpekte det, men både jeg og andre burde ha sett det før, sier han til FD.