Hopp til innhold

Martin får introdusere musikkheltene: - Jeg håper på blikkontakt og kanskje et vink

– Dream Theater er et slag i trynet over hvor god man kan være på instrumenter, sier Martin Skaug. Se video i bunnen av saken.

Martin Skaug

Martin Skaug fra Tromsø ble helt i hundre da han så at Dream Theater skulle komme til hans hjemby. Dermed startet jakten på drømmejobben.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

– Fascinasjonen startet for ti år siden, gjennom skolerevyer og et par konserter. Når Bukta annonserte bandet, trodde jeg det bare var tull. Det kunne ikke gå an, tenkte jeg, men nå er de her, og jeg tror det blir ekstremt bra, sier Martin Skaug til NRK.

Da storfanen fra Tromsø fikk høre at Dream Theater var en av headlinerne til årets Buktafestival, trodde han ikke sine egne øyne. Samtidig tok det han bare tjue minutter fra han så nyheten, til han hadde sendt inn søknad om å få introdusere bandet på scenen.

– Dream Theater er en kombinasjon av et slag i trynet over hvor god man kan være på instrumenter, samtidig er prog-sjangeren ufattelig fascinerende, sier Skaug til NRK.

– Her er gutter på 55 år som bare koser seg som om det ikke er noe annet i verden. Det er urkult.

Martin Skaug og Espen Rinø Svendsen

Martin Skaug og Espen Rinø Svendsen skal introdusere bandene under hele Buktafestivalen.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

Kreativ søknad ga svar

Søknaden, som var gjort i kreativt format gjennom en video, tok det ikke lang tid før entertaineren fikk god respons på. Jobben ble hans, og om noen få timer denne torsdags kvelden skal han møte de store heltene sine.

– Siden verdens beste band kommer hit, kunne jeg ikke la muligheten gå fra meg. Nervene er faktisk ganske gode, jeg må bare få sagt det jeg skal si fort nok og hyggelig nok, sier Skaug.

Dream Theater

Dream Theater omtales om et av verdens aller største og viktigste band innenfor den progressive metalsjangeren.

Foto: Pressefoto

Men noen «meet and greet» har han ikke forhåpninger om.

– De har ganske strenge regler backstage. Men hvis jeg oppholder meg der, og de oppholder seg der, da er det jo nødt til å bli litt blikkontakt og kanskje et lite vink. Byr muligheten seg og stemningen er rett må det jo gå an å hilse, sier han håpefullt.

Skaug beste konsertminne med Dream Theater henter han fra London 14 februar i fjor. Opplevelsen beskriver han som «helt absurd».

- Jeg tror dette har potensial til å toppe det, det er noe med rammen rundt festivalen. Tromsø er verdens beste by, utsikten er unik og å stå i fjæresteinene med mange glade mennesker, det tror jeg blir helt topp, sier han.

Buktafestivalen 2015

Det var feststemning allerede fra første time under Buktafestivalen 2015.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

Mange skjulte perler

Bakgrunnen fra revy, teatersport og impro gjør det naturlig å stå på en scene. Sammen med med-konferansier Espen Risø Svendsen skal han introdusere band gjennom hele festivalen.

Selv om Skaug har store forventninger til storbandet fra Canada/USA, tror han også andre litt mindre kjente band vil få en ny fanskare etter Buktafestivalen.

– Det er få band jeg har emosjonell tilknytning til i samme grad som Dream Theater, men jeg tror vi kan finne mange perler på de mindre scenene. Jeg har hørt musikken til alle bandene jeg skal introdusere, og jeg tror det vil være voldsomt trøkk og god rock live, sier han.

Også i 2012 var Risø Svendsen og Skaug konferansierer under Buktafestivalen. Da var Åge Aleksandersen den helt klart beste opplevelsen.

– Det finnes så mye bra musikk. Med alt fra internasjonale superband som Dream Theater helt ned til lokale band som vinner talentkonkurranser, var det lett å ønske meg denne jobben, sier Skaug til NRK.

Se søknadsvideoen her:

Martin Skaug vil være konferansier