Mann pågrepet og siktet etter stort narkotikabeslag

En mann har sittet varetektsfengslet på isolasjon i Vadsø i flere uker, siktet for å ha oppbevart store mengder narkotika.

Øst-Finnmark tingrett

Øst-Finnmark tingrett ga mandag 11. juni politiet medhold i forlenget varetektsfengsling med full isolasjon for den siktede.

Foto: Stian Strøm / NRK

Mandag denne uka fikk politiet medhold i Øst-Finnmark tingrett for at den siktede skal varetektsfengsles i fire nye uker under full isolasjon.

Mannen ble pågrepet for flere uker siden i nærheten av Vadsø. Politiet har siktet han for grov narkotikaovertredelse.

Etterforskning pågår

NRK har vært i kontakt med politiadvokat Eli Nessimo i Finnmark politidistrikt, men hun ønsker ikke å kommentere saken da det kan skade etterforskningen som fremdeles pågår.

Tingretten har bestemt at fengslingsmøtene foreløpig skal gå bak lukkede dører, noe som gjør at innholdet i siktelsen om hvor stort narkotikabeslaget politiet har gjort foreløpig forblir ukjent.

Uenig i siktelsen

Mannens forsvarer, advokat Audun Helgheim, sier til NRK at den siktede så langt ikke har ønsket å forklare seg til politiet.

– Det er fordi han hevder å være uskyldig, noe som derfor gjør at han er uenig i politiets siktelse, sier Helgheim.

Advokaten er kritisk til at hans klient har måttet sitte over en måned på isolasjon i Vadsø og at dette nå er forlenget. Helgheim mener det hadde vært bedre for den siktede ble overført til Tromsø fengsel og anket derfor tingrettens avgjørelse, uten at det førte fram.

– Tingretten har avslått vår anke, sier Helgheim.