Mann pågrepet etter knivepisode

Væpnet politiet pågrep mandag ettermiddag en mann etter en knivepisode i Alta. I tillegg er fire personer innbrakt til avhør etter hendelsen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Kronstad» i nytt vindu

Politiet i Alta fikk melding om en mulig knivstikking klokka 15.24 mandag ettermiddag. På bakgrunn av dette væpnet politiet seg før de rykket ut til en privatadresse på Kronstad i Alta.

NRK snakket først med operasjonsleder Kai Ruben Høgden ved Vestfinnmark politidistrikt, som fortalte at en mann skulle ha stukket en annen mann med kniv.

Politiet måtte først søke etter gjerningsmannen, men fikk altså tak i ham etter kort tid.

– Det tok litt tid da det var flere som oppholdt seg i huset, og politiet måtte søke gjennom huset før man pågrep gjerningsmannen, forteller operasjonsleder Andreas Vesterhus ved Vestfinnmark politidistrikt til NRK litt etter klokka 16.

Patruljene på stedet fikk etter kort tid kontroll på mistenkte, fornærmede og ytterligere fire personer som blir avhørt om episoden.

Den fornærmede skal kun ha lettere skader, men er likevel brakt til legevakten for sjekk.

– Han skal ha fått noen riss på armen, og har noen hevelser i hodet etter slag. Det har vel ikke vært noen stikking så langt vi kan se nå, men det har vært en kniv involvert. Så den videre undersøkelsen hos lege vil vise skadeomfanget, sier Høgden til NRK ved 17-tiden.

Et av vitnene er sendt til Hammerfest sykehus med sjokkskader, etter hendelsen.

– Politiet har kontroll på situasjonen og er nå over i etterforskningsfasen for å finne ut hva som har skjedd, sier operasjonslederen.