Mann pågrepet etter å ha tatt seg inn i barnehage

En mann havnet i basketak med de ansatte i en barnehage i Bardu i Troms mandag. Han er pågrepet og politiet har opprettet straffesak.

Setervegen barnehage

En mann prøvde å ta seg inn i Setervegen barnehage i Bardu.

Foto: Monica Olaisen / NRK

Politiet rykket ut til Seterveien barnehage mandag, da en mann hadde tatt seg inn på området og oppførte seg truende.

– Han hadde klatret over gjerdet og virket svært forvirret. De ansatte i barnehagen tok kontakt med han, og bestemte seg fort for å få ungene inn i bygget, forteller rådmann i Bardu kommune, Hege Walør Fagertun, til NRK.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

– Da dette skjedde ble mannen mer utagerende, og han forsøkte å få tak i ett av barna, forteller Fagertun.

– Kunne utartet seg

De ansatte og barna kom seg inn i barnehagen, og fikk låst døren. En av de ansatte ble igjen ute og forsøkte å holde kontroll på mannen.

– Hele situasjonen opplevdes svært truende. Politiet var på plass etter et par minutter, og fikk raskt kontroll på situasjonen, forteller rådmannen.

Hun er sikker på at situasjonen kunne blitt mer alvorlig dersom ikke politiet hadde vært så raskt på stedet som de var.

– Hadde de brukt lengre tid, ville det blitt svært vanskelig for de ansatte å holde styr på mannen, som prøvde å ta seg inn i barnehagen, sier Fagertun.

Foreløpig i varetekt

Politiet har pågrepet mannen, men kan foreløpig ikke uttale seg om hvorfor han gjorde som han gjorde.

– Han var veldig aggressiv. Vi har han i vår varetekt, og oppretter sak, blant annet på bakgrunn av basketaket som oppsto og at han skal ha kommet med noen trusler, sier operasjonsleder i politiet, Lars Meland.

Kommunen har satt i gang kriseteamet, og er nå i gang med møter med de ansatte i barnehagen og politiet. De foresatte til barna i barnehagen er informert om situasjonen, og det er allerede planlagt foreldremøter for å informere om det som skjedde.

– Jeg er svært imponert over jobben de ansatte i barnehagen gjorde. De handlet helt etter retningslinjene våre da de fikk barna i sikkerhet og fikk låst barnehagebygget. I tillegg var det avgjørende at politiet kom så fort som de gjorde, sier rådmann Hege Walør Fagertun.

Setervegen barnehage

Nyheter fra Troms og Finnmark