– Tragisk og helt ubegripelig

Kolleger er i sjokk etter at en mann i tjueårene døde i en arbeidsulykke i Gamvik mandag kveld.

Dødsulykke i Gamvik

Det var om bord i denne lekteren at en arbeider i tjueårene døde mandag kveld. Kollegene er sterkt preget av hendelsen, og har fått bistand av kriseteam.

Foto: Oddbjørn Hansen

Mandag kveld ble en mann i 20-årene utsatt for en arbeidsulykke om bord i en mudringsbåt, som lå i havn i Gamvik.

Den omkomne jobbet i entreprenørselskapet Secora, som har hovedkontor i Svolvær.

– Dette oppleves tragisk og helt ubegripelig. Hele selskapet er preget av det som har skjedd. Akkurat nå tenker vi spesielt på de pårørende, sier styreleder Øyvind Grøttheim.

Han reiste til Gamvik i dag, og roser samarbeidet med Gamvik kommune.

– Vi satte umiddelbart krisestab i selskapet. Etter hvert fikk vi bistand fra Gamvik kommune, som stilte med lege og andre aktører i kriseteamet for å ta vare på de andre som jobber ved anlegget, sier han.

Alf Normann Hansen, ordfører Gamvik (SV)

– Med tanke på at vi har hatt flere nylige tragedier både i Finnmark og Nordland som involverer unge mennesker er det klart man blir preget. Det er forferdelig, sier Alf Normann Hansen, ordfører i Gamvik.

Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg / NRK

Mange er preget

Tettstedet Gamvik huser drøye 200 innbyggere. De er alle sterkt preget av ulykken.

– Det er ikke så stort samfunn vi har her ute. En ung mann har gått bort, og det preger naturlig nok oss som bor her, sier ordfører i Gamvik, Alf Normann Hansen.

Flere hendelser med dødelig utfall de siste dagene har preget flere lokalsamfunn i Nordland og Finnmark. Natt til lørdag mistet fem personer livet i en hyttebrann i Risøyhamn på Andøya. Fire av dem var unge mennesker. Lørdag ettermiddag omkom en 19 år gammel dykker i Vadsø.

Normann sier kombinasjonen av flere ting gjør gårsdagens hendelse ekstra tung å forholde seg til.

– Med tanke på at vi har hatt flere nylige tragedier både i Finnmark og Nordland som involverer unge mennesker er det klart man blir preget. Det er forferdelig, sier Hansen.

Krimtekniker bistår

Tarjei Leinan Mathisen

– Vi vet foreløpig ingenting om dødsårsaken. Den omkomne vil bli sendt til obduksjon i Tromsø i løpet av dagen, sier operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Tarjei Leinan Mathisen.

Foto: Samuel Idivuoma

Årsaken til ulykken er ikke kjent, og politiet startet etterforskningen i dag. Operasjonsleder Tarjei Leinan Mathisen ved Finnmark politidistrikt sier at en krimtekniker er sendt til Gamvik for å bistå.

– Vi vet foreløpig ingenting om dødsårsaken. Den omkomne vil bli sendt til obduksjon i Tromsø i løpet av dagen.

Leinan sier mannen ble funnet nede i et rom om bord i lekteren.

– Dødsårsaken kan være gasser som er nede i rommet, det kan være surstoffmangel og det kan være andre ting. Uansett er dette noe vi må finne ut av, og forhåpentligvis vil obduksjonen bidra til eventuelle funn på stedet, sier Leinan Mathisen.

Dødsulykke i Gamvik

Den omkomne arbeideren jobber i entreprenørselskapet Secora som utfører mudringsarbeid i Gamvik havn.

Foto: Oddbjørn Hansen