Mann funnet død i vannet i Hammerfest

Forbipasserende oppdaget mandag kveld en mann i havnebassenget i Hammerfest og varslet nødetatene. Politiet anslår at den døde hadde ligget noen timer i vannet.

Politiet på kaia i Hammerfest, etter funn av en død mann i havnebassenget.

En mann ble funnet livløs i Havnebassenget i Hammerfest natt til tirsdag.

Foto: Thomas Patrick Christensen

Politiet i Finnmark har ikke fått fastslått identiteten til den avdøde mannen som ble funnet i havnebassenget i Hammerfest mandag kveld.

– Vi har et konkret navn på hvem det kan være, men identiteten er ikke bekreftet, skriver politiet i Finnmark i en pressemelding.

Politiet har vært på bostedet til personen uten å ha oppnådd kontakt. Mannen skulle ha vært på jobb i dag tirsdag 26. mai, men dukket ikke opp.

Oppdaget av forbipasserende

Det var en voksen mann som ble funnet i havnebassenget, uten identifikasjon på seg. Han ble hentet opp av vannet og erklært død.

– Det var forbipasserende som meldte inn at de så en død person i vannet, han kan ha vært i vannet anslagsvis noen timer. Politiet har startet etterforskning og jobber med undersøkelser og avhør på stedet. Vi er i den innledende fasen for å avklare hvem det er, og hva som har skjedd. Vedkommende vil bli obdusert for å få klarhet i dødsårsak, sier Silseth Eide.

Politiet har ingen teori om hva dødsårsaken kan være.

Politiet etterforsker saken bredt både taktisk og teknisk for å kunne fastslå identiteten og foranledningen til dødsfallet, opplyser politiadvokat Eve Kristine Remmen i Finnmark politidistrikt.

Hammerfest

Det var forbipasserende som oppdaget en mann i havnebassenget i Hammerfest mandag kveld.

Foto: Atle Markeng / NRK