Mann alvorlig skadet i arbeidsulykke på ferge: Falt flere meter ned i havet

Mannen i 30-årene har pådratt seg en alvorlig skade og blir nå behandlet på sykehuset.

UNN Tromsø

Mannen er innlagt for behandling på Universitetssykehuset i Tromsø.

Foto: Jan Fredrik Frantzen / UNN

Det var på bilferga "Malangen" til Torghatten Nord, hvor en av mannskapet ble alvorlig skadet i en arbeidsulykke under en standarøvelse i formiddag i Karlsøy kommune i Troms.

Pressevakt ved UNN, Per-Christian Johansen, sier til NRK at mannen kom til sykehuset 10.30 for behandling.

– Han er stabil, men har pådratt seg en alvorlig skade som han blir behandlet for. Det er ikke livstruende, sier Johansen.

Ferga Malangen

Ulykken skjedde på bilfergen «Malangen».

Foto: Monica Helland / NRK

Redningsbåt løsnet

Mannen i 30-årene og en arbeidskollega var i ferd med å gjennomføre øvelsen da mob-båten de satt i løsnet og falt fra dekk og rundt syv meter ned i havet.

Ifølge politiet skjedde ulykka klokka 09.30. Det var under en standardøvelse at mob-båten, som er en gummibåt, løsnet og falt flere meter i havet.

Adm.dir. Torkild Torkildsen i Torghatten Nord sier til NRK at Sjøfartsdirektoratet er varslet, og at ferga "Malangen" vil være ute av drift en stund.

Torkild Torkildsen

Admin. dir i Torghatten Nord, Torkild Torkildsen.

Foto: Amalie Nygård Jakobsen / NRK

– Det var to matroser om bord i redningsbåten, og den ene har skadet ryggen. Det ser ut som kroken som holdt båten på plass har løsnet, slik at redningsbåten falt i havet, Det skal ikke skje, sier Torkildsen til NRK.

Han sier at Torghatten Nord venter på at leverandøren av redningsbåten skal komme til Hansnes for å finne ut hva som har skjedd.

– Etter det jeg har fått vite har matrosen som kom til skade full førlighet i beina, sier han.

Blir tatt ut av drift

Ferga "Malangen" er rutinemessig tatt ut av drift inntil hendelsesforløpet er klarlagt og feilen er rettet. Bilferga "Helgøy" blir satt inn i sambandet Hansnes-Karlsøy-Vannøy til "Malangen" kan gjenoppta ruta.