Mann alvorlig skadet etter ulykke på Goliat-plattformen

Mannen er fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge etter en ulykke i forbindelse med lossing på oljeplattformen Goliat utenfor Hammerfest.

Goliat-plattformen er her på feltet i Barentshavet og blir klargjort til produksjon

Ulykken skal ha skjedd under lossing på oljeplattformen Goliat.

Foto: Bristow

– Klokken 11 i dag formiddag fikk vi melding om at en person ble skadet under en arbeidsoperasjon. Vedkommende ble raskt fraktet til Troms Universitetssykehus for medisinsk behandling, sier kommunikasjonsdirektør i Eni, Andreas Wullf til NRK.

Ulykken skjedde på Golitat-plattformen.

Alvorlig personskade

– Vi har mobilisert nødvendige ressurser og familien er varslet. De har fått tilbud om å reise til Tromsø for å være til stede der, sier Wullf.

– Det vi har fått opplyst fra sykehuset er at det har oppstått en alvorlig personskade. Utover det har vi ikke anledning, heller ikke kunnskap til å kunne gå inn i detaljer. Det er det sykehus og helsevesenet som håndterer.

Mannen er ansatt hos en av Enis underleverandører. Han er norsk og i slutten av 40-årene, skriver Stavanger Aftenblad.

Intern gransking

Eni har nå satt i gang en intern gransking.

– Et granskingsteam er på vei for å kartlegge årsaksforholdene og finne ut av hvordan vi kan lære av denne hendelsen for å unngå tilsvarende hendelser i fremtiden.

– Hvordan har ulykken skjedd?

– Det er det for tidlig å si noe om nå. Som sagt er et granskingsteam på vei og de vil sette i gang granskingen så fort det er klart ute på plattformen.