Mann (50) dømt for drap på to menn i Tromsø

Hålogaland lagmannsrett har funnet en 50 år gammel mann skyldig i to drap på Kvaløysletta i Tromsø.

Hålogaland lagmannsrett - Kvaløyadrapssaken

Ankesaken har gått for Hålogaland lagmannsrett i Tromsø.

Foto: NRK

Like før klokka 14 i dag trakk de ti lagrettsmedlemmene seg tilbake for å avgjøre om 50-åringen kan dømmes for to drap selv om bare et lik er funnet.

Etter 90 minutter kom juryen tilbake til sal 8 i Hålogaland lagmannsrett for å avgi sin kjennelse; kan mannen som har nektet straffskyld for begge drapene straffes for to drap?

– Ja, på begge postene, svarte lagretten.

Alt om drapene på Kvaløya:

Laster innhold, vennligst vent..

Skutt og drept

I september 2014 ble Hermod Magne Steinsund funnet skutt og drept rett innenfor døra i sin egen leilighet, i et boligkompleks med flere leiligheter. Drapsetterforskningen førte til at 50-åringen, som tidligere er idømt forvaringsdom etter et mordbrannforsøk, ble pågrepet.

Det var først da vitnet Stein Håvard Larsen ikke ble funnet, tross iherdige søk, at politiet gjorde ytterligere undersøkelser hjemme hos mannen som da var siktet for et drap.

Hjemme hos mannen ble det funnet DNA tilhørende den savnede Stein Håvard Larsen. Det ble funnet blod fra Larsen oppover veggene i leiligheten, og på flere gjenstander i rommet.

Drapsvåpenet er også funnet hjemme hos mannen. Det var en antikk Colt fra 1898. Det ble også funnet en eske patroner, der seks kuler manglet. Politiets teori er at de to ble drept med tre skudd hver.

Mannen ble dømt i Nord-Troms tingrett i mars, i tråd med aktors påstand. 21 års forvaring med 10 års minstetid. Mannen anket, da han hevder seg uskyldig dømt.

Ankesaken fortsetter onsdag med prosedyrer over straffeutmålingen.