Mann (29) bekreftet omkommet etter fallulykke

Mannen som falt fra fjellet Trehørningen er funnet omkommet, og er blitt fraktet til UNN med legehelikopter.

redningshelikopter på Trehørningen

Redningshelikopter i området over Stortinden og Trehørningen onsdag formiddag.

Foto: Eskil Mehren / NRK

En person er antatt omkommet etter en fallulykke fra fjellet Trehørningen i Ersfjorden på Kvaløya utenfor Tromsø.

Politiet fikk melding fra turfølget, som er fra Tromsø-området, rundt klokken 21.30 tirsdag kveld.

– Familien er informert om at vedkommende sannsynligvis er død, sier operasjonsleder Lars Meland i Troms politidistrikt.

Operasjonsleder Roy Tore Meyer sier til NRK at den antatt forulykkede er en 29 år gammel mann bosatt i Tromsø.

Turfølget ble brakt ned fra fjellet tirsdag kveld, uten den antatt forulykkede. Redningsmannskapene måtte avbryte fordi det begynte å bli mørkt, og for krevende for leting.

Trehørningen, 868 moh

Trehørningen er fjellet til høyre i bildet. Den ytterste lille toppen er høyeste punkt.

Foto: Kim Grønbæk Skytte

Bekrefter dødsfall

Meland forklarte natt til onsdag at de antok personen var død ut fra en totalvurdering av terrenget, redningsoperasjonen og sannsynligheten for overlevelse.

– Vi har opplysninger som tyder på at det er snakk om et fall. Trehørningen beskrives som et bratt og krevende terreng å ferdes i. Det gjør at redningsoperasjonen vanskeliggjøres, sier han.

Onsdag morgen ble redningsaksjonen startet igjen. Frivillige fra Tromsø alpine redningsgruppe (TAR) ble sammen med et ambulansehelikopter sendt ut, og rundt klokken 09.30 ankom dem ulykkesstedet.

Klokken 10.30 forlot helikoptrene stedet, men kom tilbake til stedet etter å ha fylt mer fuel. Klokken 11.45 forteller operasjonsleder Meyer at de har fått plassert mannskap i området der mannen er.

Klokken 13.20 melder politiet at de har funnet mannen, og de bekrefter at han er forulykket. Han er sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge med legehelikopter.

Laster kart, vennligst vent...

Vanskelig fjellparti

Trehørningen er 868 meter over havet (ekstern lenke), og ligger mellom Middagstinden og Ersfjorden på Kvaløya i Tromsø.

Det er et populært turområde, men akkurat denne toppen er ikke mye besøkt. Denne er vanskelig å komme fram til, og man må enten gå fra Kattfjordeidet, eller ta seg ut med båt til fjellpartiet.

– Det er ekkelt å tenke på at det har skjedd en ulykke her oppe. Dette er et vanskelig og farlig fjell, sier Jan Kristiansen som bor i området.

Det er ikke første gang det har vært dødsulykker i samme område. I 2009 omkom to brødre etter å ha klatret i Hollendaren, på motsatt side av Ersfjorden.