Målkongen om TILs måltørke

Rushfeldt: – Helt avgjørende å finne ut av måltørken.

Rushfeldt

Sigurd Rushfeldt mener TIL må løse måltørken for å berge plassen. Her får Tromsøs Magnus Andersen får instruksjoner fra Rushfeldt i kampen mot Mjøndalen på Alfheim Stadion søndag ettermiddag. Kampen endte 0-0.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

0-0 og ett poeng mot Mjøndalen tok Tromsø opp på kvalikplassen på eliteserietabellen. Men «Gutan» står uten seier på de siste sju kampene.

Og:

TIL har kun scoret to mål på de seks siste kampene. Fortsetter det slik, skjønner de fleste hvor det bærer.

– Vi er avhengige av å vinne kamper framover. Og da må vi score mål. Og helst mer enn ett i hver kamp. Så det blir helt avgjørende, sier Sigurd Ruhfeldt til NRK.

Måltørke for Ondrasek

Målkongen over alle målkonger i norsk fotball er både keeper- og avslutningstrener i TIL. Og er selvsagt bekymret over at laget nesten har sluttet å score.

– Som alle ser, så er effektiviteten dårlig. Og grunnen til det kan jo være mye. Det er mange som har kommet til sjanser. Dette er nok sammensatt, sier Rushfeldt.

Men spilleren med det største ansvaret for å score, Zdenek Ondrasek, har ikke scoret siden tre dager etter St. Hansaften.

– Blir han for mye feilvendt. Og for lite jaktende i bakrom?

– Det kan godt være i enkeltkamper. Det må vi se på, og få jobbet med. Men vi få de beste avslutterne til å komme til sjanser. Det er også viktig hvem som får sjanser, sier Rushfeldt – før han understreker:

– Det å score mål, det er en ferdighet. Det er ikke noe som kommer plutselig, sier Rushfeldt.

0-2-1 under Flovik

Han vil ikke mene noe om TIL må justere risikoen i spillet. Etter at Bård Flovik overtok som hobedtrener, har TIL sluppet motstanderne til få sjanser. Men samtidig har TIL kun scoret ett mål i løpet av de tre kampene Flovik har hatt ansvaret.

– Det er Bård som bestemmer alt om det. Vi har hatt sjanser nok i kampene til å vinne med både med to og tre mål. Men det er klart, vi må satse på å spille oss fram til både flere og større sjanser, sier Rushfeldt.

Bård Flovik på sin side mener mye har fungert bra de siste kampene. Men at effektviteten foran mål ikke har vært god nok.

Flovik

Bård Flovik må løse TILs problemer med å score mål. Her etter 0-0-kampen mot Mjøndalen sist søndag.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– Det går på kraft, kreativitet, det å bli mer effektiv i potensielle situasjoner vi har i siste tredjedel av banen, sier Flovik til NRK.

Mer folk i «boksen»

Han er fortsatt opptatt av at TIL må angripe med balanse, å bevare den defensive tryggheten.

– Men analysene viser at i enkelte situasjoner er vi for få spillere i «boks». Det må vi justere. Men mot Mjøndalen har vi blant annet 11 cornere. Vi må være smartere, sier Flovik.

Han vil ikke legge skylden på Ondrasek for at måltørken har inntatt Alfheim i en viktig fase av sesongen.

– Zdenek har kommet inn i en dårlig rytme i forhold til det å komme til sjanser. Så vi må hjelpe han. Zdenek binder opp mye folk. Og gjør en god jobb når vi er lavere i banen. Men vi må jobbe med å gi han ennå mer support, sier Flovik.

Skader ødela Espejord-bytte

Han hadde planlagt å bytte inn Runar Espejord i 2. omgang mot Mjøndalen.

– To bytter på grunn av skader i andre posisjoner gjorde at vi måtte prioritere annerledes, sier Flovik.

Han ser for seg at det blir å stå mellom Start, Tromsø og Mjøndalen om å unngå 15. plassen. Og i hvert fall sikre kvalik.

– Dette blir nok et race helt inn, sier Flovik.