– Vi vinner fullt fortjent

«Gutan» hadde god kontroll på Kristiansund i kveldens kamp på Alfheim.

Gutan

Tromsø IL ligger på andreplass i førstedivisjon, à poeng med Mjøndalen på tredje, og fire poeng bak serieleder Sandefjord.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Tromsø klarte bare 1–1 i den viktige toppkampen mot Mjøndalen forrige serierunde.

Derfor var det viktig for «Gutan» å få med seg tre poeng da Kristiansund gjestet Alfheim.

Kampen startet på best tenkelige måte for «Gutan». Etter ti minutter sendte Magnus Andersen hjemmelaget i ledelsen, men fem minutter senere utlignet gjestene med Simon Tomren.

I det 19. minuttet satte Zdenek Ondrasek inn sitt sjette mål for sesongen. Like etter ble spissen tatt av banen på grunn av en vond tå.

Etter pause startet TIL som de gjorde i førsteomgang: Rett i angrep, rett i nota. Denne gangen var det Morten Moldskred som scoret for hjemmelaget.

Derfra og inn la TIL seg litt bakpå, men gjestene klarte aldri å få de nødvendige scoringene.

– Vi vinner fortjent

– Vi gjør en god kamp i dag. Vi ligger kompakt, hindrer dem i å komme til muligheter, og scorer selv tre mål. Med andre ord så vinner vi fortjent, sier Morten Moldskred.

Også Magnus Andersen mener Kristiansund aldri var farlige.

– Selv om andreomgangen ikke var noe høydepunkt, scorer vi tre og kunne fort scoret flere. Alt i alt vant vi fortjent, sier han.

Tar med seg lærdom

Kristiansund-trener Christian Michelsen mener laget hans gjorde en god jobb i kveldens kamp, til tross for tre baklengs.

– Vi møter et godt lag, og sliter innimellom med å få etablert spillet vårt. Når TIL går opp til 3–1 legger de seg litt bakpå. Vi kommer mer med i kampen, og kunne fort fått oss flere scoringer, sier han.

– Som sagt møter vi et godt lag i dag, og vi tar med oss en del lærdom hjem fra denne kampen, blant annet med tanke på det toppresset de setter til tider. Det setter oss litt ut av spill.