Hopp til innhold

Mack-ansatt siktet for underslag på flere millioner kroner

Bryggeriet mistenkte at noen stjal fra dem. Nå er flere personer siktet for å ha bidratt til grovt underslag på flere millioner kroner, deriblant en av bryggeriets ansatte.

Mack-bryggeri i Nordkjosbotn

Ved Macks produksjonslokale i Nordkjosbotn i Balsfjord kommune skal en av de ansatte ha gjort et grovt underslag over en lengre periode.

Foto: Vilde Kristine Malmo / NRK

– Jeg er forbanna. Vi føler oss dolket i ryggen. Dette er en alvorlig forbrytelse. Vi har kommet frem til at det er et syvsifret beløp som er borte. Det gir oss et solid tap.

Det sier administrerende direktør i Mack, Roger Karlsen.

Administrerende direktør Roger Karlsen ved Mack

Roger Karlsen, administrerende direktør i Mack

Foto: Vilde Kristine Malmo / NRK

En av deres ansatte er hovedsiktet i saken som gjelder et underslag på flere millioner kroner. Ifølge Nye Troms, som omtalte saken først, kan summen være på mer enn 10 millioner kroner.

I løpet av etterforskningen har det dukket opp nye navn. Flere personer er nå siktet i saken.

– Politiet har ransaket flere adresser. På den måten har vi funnet flere personer som skal avhøres. Det er ikke sikkert alle de involverte er klar over at de har gjort noe ulovlig, men vi har et håp om å avdekke hva som har skjedd, sier politioverbetjent Katrine Grimnes.

Den hovedsiktede i saken erkjenner ikke straffskyld.

Mistenkelig aktivitet

Direktøren for bryggeriet forteller at de kontaktet politiet etter en gjennomgang av regnskapet. De hadde også grunn til å tro at det foregikk mistenkelig aktivitet nattetid og i helgene.

– Hos oss er det gode rutiner. Da vi oppdaget såpass store avvik over en lengre periode, fattet vi en mistanke om at det var noen som stjal fra oss, uten å vite hvem. Underveis valgte vi å dele informasjonen med politiet, som helgen før påske overtok saken etter flere interessante bevegelser i lokalet.

Ifølge Karlsen kom pågripelsen av en kollega i produksjonslokalet som et sjokk på de ansatte.

– Det slo ned som en bombe hos de ansatte da politiet plutselig sto i produksjonslokalet. Nå har de hatt påskeferie, og jeg opplever at stemningen er god. Men det er en stor interesse og nysgjerrighet rundt saken, sier Karlsen.

Startet egen etterforskning

Macks bryggeri ligger i Nordkjosbotn i Balsfjord kommune. Overbetjent Katrine Grimnes i politiet sier at ikke alle de siktede bor i kommunen.

Politiet har ikke full oversikt over hvor lenge dette kan ha pågått. De etterforsker hele fjoråret.

Administrerende direktør i Mack, Roger Karlsen, tror at det å avdekke et grovt underslag vil gi dem selvtillit fremover. Men han håper det aldri vil skje bedriften igjen.

– Vi oppdaget raskt at noe var galt. Vi har ganske nøyaktige loggføringer på når produktene våre er produsert, når de er plassert på lager og hvor mye som leveres ut fra oss til kunder på ordrer.

Politiet ønsker at de som har kjøpt drikkevarer fra Mack, under forhold som kan tilsi at det er ulovlig, tar kontakt og slik sett hjelper politiet videre i etterforskningen.