Må kansellere spillejobber etter møte med labradoodle

Den 35 kilo tunge hunden dundra rett i kneet til Sverre Gjørvad. Resultatet ble brudd og store utgifter. – Hundeeieren må gjerne melde seg, sier en fortvila musiker med en rekke kansellerte oppdrag.

Sverre Gjørvad

Ukevis i gips og kansellerte oppdrag ble resultatet etter at en hund krasjet i kneet til Sverre Gjørvad.

Foto: Privat

Det var en sein kveld med dårlig føre i Tromsø at Sverre Gjørvad var på tur til musikkonservatoriet for å øve.

Den Hammerfest-bosatte musikeren er masterstudent og lever tidvis hybellivet i Tromsø.

– Plutselig kom det en stor og leken hund mot meg og la bredsida til. Den traff meg midt i kneet og resultatet var at jeg gikk over ende, forteller Gjørvad.

Trodde det gikk bra

Der og da virka det som at kollisjonen med hunden gikk bra.

– Hundeeieren var hyggelig og grei, beklaga hendelsen og kjørte meg til konservatoriet. Men der måtte jeg gi opp, og jeg skjønte at jeg at jeg måtte til legevakta. Resultatet var at det ble konstatert brudd i kneet og gips fra lysken til ankelen. Så nå sitter jeg her med beinet høyt, forteller han.

Gjørvad legger til at situasjonen oppsto da hundeeieren akkurat hadde tatt hunden ut av bilen for å feste båndet, og at hunden kun var leken og dermed kom i stor fart på glatta.

Økonomisk smell

Ikke bare ble det ukevis med beinet høyt og i gips.

– Jeg har jo en del musikkoppdrag som jeg selvfølgelig har måttet si nei til. I tillegg baller det på seg med medisiner, drosjeutgifter og legebesøk. Dermed har dette uhellet gjort et relativt solid innhugg i studentøkonomien, og det er jo leit når familien har innretta seg på en periode med studier og økonomi deretter, sier han.

Derfor vil han gjerne ha kontakt med hundeeieren.

– Jeg opplevde jo hundeeieren som en hyggelig kar og dette er jo bare en kjedelig sak for alle. Men samtidig er det vel liten tvil om hvor ansvaret ligger, så han må gjerne ta kontakt, sier Sverre Gjørvad.