Lyden av Hammerfest live og på plate

Lyden av Hammerfest heter det, og skal bli både konsert og CD. Lørdag er det imidlertid mulig å oppleve alt live.

Lyden av Hammerfest

En liten del av musikerne som skal bidra under konserten 'Lyden av Hammerfest' lørdag kveld. Fra venstre, Øystein Myrvoll, Fritz Rune Størdal, Lars Rune Rebbestad og Raymond Robertsen.

Foto: Allan Klo / NRK

Det er musiker og produsent Lars Rune Rebbestad som står bak prosjektet som denne helga ser dagens lys i Hammerfests storstue, Arktisk Kultursenter.

En rad med musikktalenter i alle aldre skal fremføre låter over et bredt spekter.

– Det som starta dette prosjektet var jo ønsket om å samle "lyden av Hammerfest" sånn musikalsk sett ut fra mitt ståsted innafor pop og rock, forteller Rebbestad.

Nordlysnatt

I 1986, vant den da 20 år gamle Fritz Rune Størdal det såkalte Finnmark Grand Prix med låten "Nordlysnatt". Nå er sangen gjort i 2014-versjon og blir en av ingrediensene når forestillingen starter i kulturhuset lørdag kveld.

– Det finnes jo utrolig mye musikk rundtomkring i kommunen. På kassetter i ei skuff. jeg frykter at talenter skal forsvinne og bli glemt, og nå vil de gjennom dette prosjektet få en sjans til å spille for et publikum og bli en del av et miljø, sier Rebbestad.

Se video fra øvinga:

Created by InfoDispatcher

Video: Allan Klo

Tatt opp overalt

Tidligere i uka øvde husbandet, det vil si musikerne som skal bistå de mange enkeltartistene på scenen, på noen av låtene som skal framføres lørdag kveld.
Etter hvert vil musikken bli tilgjengelig digitalt, der de forskjellige innspillingene er gjennomført med kun produsent Rebbestad og den enkelte musiker i studio.

– Disse opptakene er gjort enkeltvis, i Oslo, hjemme, eller i studio, og så miksa sammen etterpå. Den tida da alle musikere samlas i studio og spilte sangene helt gjennom er over, forteller Rebbestad.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali Nordnytt

Se Nordnytt med Sveinung Åsali 19:45

Se Nordnytt med Sveinung Åsali 19:45