Lover Arctic Race penger fra regjeringen – vet ikke hvordan

Frps Per Sandberg lover at det ikke lenger skal være noe tvil om at regjeringen skal støtte sykkelrittet Arctic Race of Norway i framtiden. – Nå er det kun spekulasjoner om hvordan vi skal gjøre det.

Knut-Eirik Dybdal og Per Sandberg

Tirsdag var nestleder i Frp, Per Sandberg i Harstad med formålet om å få arrangørene bak sykkelrittet Arctic Race of Norway til å senke skuldrene. Her med daglig leder for rittet, Knut-Eirik Dybdal.

Foto: Martin Mortensen / NRK

– Jeg har vært i dialog med Kulturdepartementet og finansministeren, og det er ikke noe tvil om at regjeringen skal støtte sykkelrittet. Det fikk jeg bekreftet senest i går kveld, sier Sandberg til NRK.

På spørsmål om hvordan regjeringen skal bidra svarer Sandberg at de jobber med å finne det ut.

– Det jobbes med å utforme modeller på hvordan vi skal gjøre det. Vi kjører samtidig en prosess med EFTAS overvåkningsorgan, ESA, slik at vi ikke får forsinkelser ut fra hvilken form vi faller på.

Fylkeskommunene har gått inn med penger de årene det har vært arrangert hittil.

– Alle tjener på dette

Frp-politikeren forteller at det er tvilsomt at det blir egen post på statsbudsjettet.

Arctic Race of Norway 2014

Arctic Race of Norway arrangeres i år for tredje gang.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det vil nok være et brudd på konkurranse og ESA, men vi vet at man er ganske kreativ i departementene. Vi har gjort dette i flere sammenhenger før.

Han vil være forsiktig med å signalisere hvilken form det blir, men sier at han selv sitter med flere muligheter for å få det på plass.

– Men jeg overlater det til Næringsdepartementet, for å unngå å komme på kollisjonskurs med ESA som vil skape forsinkelse.

For Sandberg er det viktig å skape en garanti for videreføring av sykkelrittet.

– Alle tjener på dette. Ikke bare Nord-Norge. Ikke minst reklameeffekten det har for hele landet.

– Får muligheten til å bryte grenser

Daglig leder for Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal synes det var en svært hyggelig beskjed å få tett før årets ritt.

– Jeg er utrolig stolt og glad. Det betyr at vi kan senke skuldrene. Vi har nå fått lovnad om støtte, og alt som mangler er å finne ut hvordan, sier Dybdal til NRK.

Han mener dette vil bety at arrangørene kan fokusere på utviklingen av sykkelrittet og ringvirkningene de kan skape.

– Nå får vi muligheten til å bryte grenser, med for eksempel start i Murmansk og målgang i Kirkenes. Vi får forutsigbarhet i ryggen.