Hopp til innhold

Trådløst nett skal få folk til tribunene igjen

TIL blir første klubb i Norge med trådløst nett til alle på stadion. – Selv ikke på Anfield en gang har de det, sier administrerende direktør i TIL stolt.

Stig-Ove Sandnes tråløst nett på Alfheim

Stig-Ove Sandnes sjekker ut sin favorittside nrk.no/nordnytt med TILs nye trådløse nett.

Foto: Kent-Einar Myreng / NRK

Etter en studietur til USA hvor TILs utsending fikk se et topp moderne anlegg med tråløst nettverk til alle på stadion, måtte klubben gjøre noe.

– Vi må være flinkere i Norge til å tiltrekke oss publikum på kampene og særlig den yngre generasjon. Det skjer stadig mer på mobiltelefoner og det er viktig for oss å være der, sier administrerende direktør i TIL Stig-Ove Sandnes.

Bedre enn Liverpool

– TIL vil være den eneste klubben i Norge med full dekning på stadion. Brann har delvis dekning og de skal få det på Ullevol etter hvert, opplyser Niclas Ole Brannfjell fra selskapet iTet. De leverer det trålåse nettet på Alfheim.

– Noen klubber har kanskje begynt å tenke på det, men vi er nok helt i toppen i Norge. Å ta et bilde under kampen og sende det til vennene sine vil være mulig hos oss. Selv ikke på Liverpools hjemmebane Anfield har de mulighet til å gjøre det, fortsetter Sandes entusiastisk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Andy Carroll

Liverpools Andy Caroll depper etter flere misser. Og kanskje mangelen på netttilgang?

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Det gratis trådløse nettverket med navn «publikum», har ikke blitt testet godt nok enda. Men alle som drar på kamp skal ha muligheten til å logge seg på.

– Vi håper det blir fulle tribuner mot søndagens kamp mot Rosenborg og at alle som har mulighet prøver å koble seg på nettverket, sier Sandnes mens han går inn på sin favorittside nrk.no/nordnytt

Får folk tilbake til stadion

Sviktende publikum i Tippeligaen kan ha mange forklaringer, men at flere har muligheten til å se kampen på TV trekkes ofte fram.

Sandnes mener nett på tribunene og eget TV-program som kan sees på mobilen før kampstart vil trekke folk til tribunene igjen.

– Alle som kommer på Alfheim skal få noe spesielt som de ikke vil få hvis de ser kampen på TV. Fordelen vil være å få de siste nyheter og høydepunkter inn mot kampen, forklarer den administrerende direktøren.

Stig-Ove Sandnes

I hånden har Sandnes løsningen på å fylle opp tribunene i Norge igjen.

Foto: Kent-Einar Myreng / NRK