Hopp til innhold

Lønnskutt for TIL-spillerne

Tromsø Idrettslag har kuttet lønnsbudsjettet med seks millioner kroner fra i fjor til i år, og spillerlønningene er fremdeles på veg ned.

Video Lønnskutt for TIL-spillerne

Spillere i Tromsø IL gjennomgår lønnskutt for å berge klubbens økonomi.

Klubben har alt for lenge levd langt over evne, og var på konkursens rand i fjor.

Tromsøs sportsdirektør Morten Kræmer har lenge innsett at klubben må hente billige spillere. I dag viste Kjelsås-spissen Simen Møller seg fram på Alfheim. Se nett-tv ovenfor!

Miika Koppinen

Da Miika Koppinen signerte på ny for Tromsø, fikk han en halv million mindre i lønn.

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Kallestad, Gorm / SCANPIX
Kutter i lønna

Lønnskostadene i TIL økte kraftig i 2009 - og 26 av totalt 36 millioner gikk til spillerne. I år har Kræmer klart å kutte rundt 6 millioner i spillerlønninger

– Så langt har vi klart å kutte betydelige beløp, dette gjør helt klart utslag i økonomien i TIL. Dette er en linje vi må fortsette med dersom vi skal kunne være med å kjempe i toppen av norsk fotball, sier Kræmer.

Toppscorer Sigurd Rushfeldt har godtatt to lønnskutt siden i fjor - fra 2,5 millioner i året til 1 million.

Miika Koppinen som signerte en ny kontrakt i forrige uke godtok et lønnskutt på en halv million. Han er nå lønnsledende i klubben med 1,5 million i årslønn

Er glad i klubben

– Man er glad i klubben og vil at den skal overleve. Det er også andre tider i norsk fotball nå enn det har vært tidligere. Det må man også som spiller ta inn over seg, sier Koppinen til NRK.

Og klubbens ledelse setter stor pris på at spillerne bidrar til å holde TILs hode over vann.

– Både Sigurd og Miika har vist storhet ovenfor klubben og det er vi svært takknemlige for på grunn av situasjonen vi er i, sier Kræmer.