Hopp til innhold

Kjempet om samme storkveite

De to fiskekompisene trodde de hadde hver sin storkveite på kroken utenfor Tromsø. Opp fra sjøen kom ett beist, med to kroker i munnen.

storkveite

De litauiske fiskerne med monsterkveita.

Foto: Torsvåg havfiske

– Det hele er egentlig en veldig spesiell historie. Vi var to personer om bord i båten som begge trodde at vi hadde fått storkveite på kroken. Det var ikke før vi fikk dratt snøret inn at vi så at begge krokene sitter fast i den samme fisken, ler Gintaras Sereiva fra Vilnius i Litauen.

Sammen med landsmann Vykintas Juaritis og en gruppe fra Vilnius er han på kveitefiske hos Torsvåg Havfiske utenfor Tromsø.

Torsdag dro Gintaras og Vykintas ei kveite på 167,9 kilo med en lengde på2,3 meter.

Gintaras forklarer til NRK at det var litt av en kamp å få kveita opp i båten.

– VI var fire stykker som jobbet med å få den opp av sjøen. To av oss holdt fiskestengene, og to brukte kroker for å dra den inn. Vi brukte 20 minutter på å få den opp i båten, sier Gintaras.

Fisken, som ble hentet opp fra 40 meters dyp, bet på agn av sei. Fiskerne mener at de har satt en rekord, i alle fall blant sine landsmenn.

– Den største kveita som jeg har hørt er blitt fisket av litauere, er rundt 140 kilo, sier Gintaras.

De litauiske fiskerne tilbringer en uke på kveitefiske på Torsvåg. Før kjempekveita hadde de tatt ei kveite på 80 kilo, og Gintaras største fangst var på 20 kilo.

– Jeg fisker ei uke i Norge hvert år. Det har jeg gjort de siste sju årene, og dette er andre gang på Torsvåg, sier han.