Leteaksjon i Alta: Mann funnet død

En mann er funnet død i forbindelse med en leteaksjon på Finnmarksvidda i Alta. Politiet sier den døde ble funnet i et vanskelig og ulendt terreng.

Leteaksjon Jotka

Mannskaper fra politiet, brannvesenet, Røde Kors og sivilforsvaret deltok i leteaksjonen ved Jotka i Alta.

Foto: Stian Strøm / NRK

Politiet har ikke identifisert mannen ennå, men familien til mannen de har lett etter, er informert om funnet, skriver iFinnmark.

– Vi har funnet en død person i leteområdet, sier operasjonsleder Stein Hugo Jørgensen i Finnmark politidistrikt til avisen.

Mannen ble funnet lørdag ettermiddag.

Til NRK sier Jørgensen at den døde ble funnet i et vanskelig og ulendt terreng av et helikopter. Han sier det på nåværende tidspunkt er for tidlig å si noe om dødsårsak.

– Det jobbes med å få avdøde ut, etter det blir vedkommende sendt til obduksjon for å fastslå dødsårsak, sier Jørgensen.

Den døde ble funnet sørvest for der man fant bilen til den savnede mannen.

Vel 20 personer fra brannvesenet, Røde Kors, Sivilforsvaret, Norske redningshunder og politiet deltok i letingen natt til lørdag, og letingen fortsatte med nye mannskaper utover lørdag, fortalte operasjonsleder Lars Rune Hagen til NTB lørdag morgen.

Det er ikke andre savnede i området enn den 37 år gamle tyske mannen som ble meldt savnet fredag, sier Jørgensen.

Jotka

Bilen til den savnede står parkert like ved innsjøen Stuorajávri sørvest for Alta.

Foto: Stian Strøm / NRK

Skulle være på tur i 14 dager

Politiet antar at mannen som har vært meldt savnet dro ut på tur 8. juli. Han returnerte imidlertid ikke som avtalt etter 14 dager.

Politiet i Finnmark gikk fredag ettermiddag ut med en savnetmelding, og kort tid senere fikk de tips om at mannens bil sto parkert i nærheten av Jotka i Alta.