Ung mann på skitur savnet – leteaksjonen vanskelig på grunn av dårlig vær

Klokka halv åtte i morges fikk politiet ei nødmelding fra en skiløper på den vestlige delen av Finnmarksvidda. Mannskaper på skutere er nå i gang med å søke etter mannen på fjellet.

Politi og Sivilforsvaret forbereder leteaksjon i Alta.

Politiet og Sivilforsvaret forbereder leteaksjon etter mannen som sendte nødsignal mandag morgen.

Foto: Marte Lindi / NRK

Operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Svein Erik Jacobsen, sier til NRK at mannen i 20-åra har utløst ei nødmelding via GPS-senderen sin.

– Politiet har i iverksatt tiltak for å sette i gang en leteaksjon inne på fjellet mot finskegrensa. Det er svært dårlig vær i området. Vi har hatt oppe en Sea King fra Banak i Porsanger. De måtte returnere og meldte om opptil 70 knops vind, orkan i kastene oppe på fjellet. Så det er svært vanskelige forhold som gjør at vi foreløpig vil avvente med å sende ut bakkemannskaper, sier Jacobsen.

Laster Twitter-innhold

Været hindret tidlig mandag formiddag søk både på bakken og fra lufta, men ved 10.30-tiden startet mannskaper fra politi og sivilforsvar ut på skutere for å starte søket etter mannen.

Skiløperen har vært ute en måned på skitur mellom Alta/Kautokeino og Narvik.

Laster kart, vennligst vent...

Søket etter skiløperen koordineres fra Eibydalen i Alta.

– Vi ønsker å være klare når været spakner og vi har fått bistand av Forsvaret, HV17, Røde Kors, Norske redningshunder, Sivilforsvaret og 110-sentralen. De møter opp øverst i Eibydalen i Alta og politiet koordinerer innsatsen derifra. Politiet er der allerede, så dem vi har anmoda om bistand møter fortløpende utover formiddagen nå, sa operasjonsleder Svein Erik Jacobsen før mannskapene kom seg ut.