Hopp til innhold

Leteaksjon etter savnet mann i Finnmark

Sist sett søndag morgen.

Savnet mann

Mannen, som er i slutten av 30-årene, ble sist observert da han forlot et hus i femtiden søndag morgen i Tana kommune, melder politiet i en pressemelding.

Mandag ble det levert inn savnetmelding fra pårørende. Derfor har politiet i samarbeid med Sivilforsvaret, Røde Kors og lokalt brannvesen startet en leteaksjon i området han ble sist observert i. Været er svært utfordrende med sludd, glatte veier og dårlig sikt.

Politiet ønsker nå tips fra bilførere som kan ha observert mannen gående langs fylkesvei 895 på strekningen Polmak – Skiippagurra – Tana bru, mellom klokken fem og ni søndag morgen.

Leteområde

Politiet oppfordrer også befolkningen i området om å sjekke hytter og uthus langs samme strekning, for å se om mannen kan ha søkt ly.

Politiet opplyser om at den savnede mannen kan være kledd i en lysegrønn jakke med «Bring» skrevet på.

– Vi leter foreløpig ikke i et så stort område, men fra Tana bru og videre opp langs veien der. Det er både mannskap fra Sivilforsvaret og Røde Kors ute og leter, sier operasjonsleder Jan Olav Schjølberg i Finnmark politidistrikt til NRK.

I femtiden mandag ettermiddag opplyser politiet om at cirka 30 personer leter i området, og at de etterhvert skal gå i gang med hundesøk.

Leteaksjon i Tana

Tana brannvesen er på stedet og leter etter den savnede mannen.

Foto: Tor Emil Schanche / NRK

Politiet ber de som har informasjon om å ta kontakt på 02800 eller 78 97 20 00.